Handgemaakte wereldkaart

Hoe fijn is het om alvast te dromen over je volgende reisbestemming? Met deze gigantische handgemaakte WorldOfArt-wereldkaart aan de muur gaat dát zeker lukken. Travelvibe spotte zo’n handgemaakte wereldkaart bij een vriendin aan de muur en ging op zoek naar de maker.

Roy Offerbeek maakt deze eyecatchers en vertelt aan Travelvibe over zijn motivatie: “Mijn wereldkaarten zijn voortgekomen uit een serie eerder gemaakte schilderijen. Dit zijn abstracte werken met een dikke structuurlaag en natuurlijke kleuren geïnspireerd op satellietfoto’s van Google Earth.

“Wereldkaart eerbetoon aan planeet aarde”

De wereld is voor mij – zoals voor velen – fascinerend. Door het gebruik van Google Earth, kunnen wij de aarde tegenwoordig tot in detail bekijken. We zoomen in en uit om zo nieuwe dingen te ontdekken. Het aardoppervlak is zo schilderachtig mooi en vormt dan ook mijn bron van inspiratie. Ik maak de wereldkaarten onder de naam: WorldOfArt. Een eerbetoon aan onze prachtige planeet die naar mijn mening het hoogste recht op bescherming heeft.”

Materialen & Kleuren

Roy maakt de wereldkaarten van hout, werkt ze af in een steenstructuur en beschildert ze daarna zelf. Zo heb je een uniek product, want geen wereldkaart is hetzelfde.

Ook aan verschillende interieurvoorkeuren is gedacht. Je kunt de landkaarten bestellen in verschillende formaten, maar ook in afwerkingen. De wereldkaart is er in Graphite (zwart en donkergrijs tinten) of Copper (bruin-, koper – en goudkleurige tinten). Liever een eigen kleur kiezen? Ook dat is in overleg  mogelijk.

Wereldkaart aan de muur?

Je kunt de wereldkaart bestellen in vijf verschillende formaten, van 140 x 80 cm tot 300 x 175 cm. Prijzen beginnen bij € 299 . De wereldkaarten worden geleverd met sjabloon en afstandhouders zodat je de continenten eenvoudig op de goede plek hangt. Meer info vind je op WorldOfart.nl– “The world is my canvas”.

Google Earth inspiratiebron schilderijen

Google Earth vormt dus de grootste inspiratie voor Roy. Travelvibe is ook nieuwsgierig naar zijn schilderijen. Daarom deelde hij met ons een voorbeeld van één van zijn kunstwerken inclusief de originele ‘bron’ op Google Earth. En ook zijn schilderijen zijn wat ons betreft een verrijking voor je woonkamer:

Meer weten over deze wereldkaarten voor aan de muur?

Check dan deze video:

Meer wereldkaarten in huis?

Travelvibe schrijft regelmatig over travel-items voor in je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit dekbedovertrek met wereldkaart of deze theedoek met wereldkaart?