Autovakantie in Europa - Travelvibe en Vaders op Reis column

Edwin & Roger (Vaders op Reis) en Yvon & Laura (Travelvibe) schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.

Europese roadtrip column - Travelvibe en Vaders op reis

De Mannen vs de Vrouwen

Ok, er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer.
Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben. Dit keer: de autovakantie in Europa.

Hallo Vaders op Reis,

Dank voor jullie bericht! Jullie roadtrip-momenten zijn zeker herkenbaar. Inderdaad, het is hard werken zo’n autorit naar een zuidelijke bestemming. Dat zijn we helemaal met jullie eens.

Yvon is ervaringsdeskundige op roadtrip-gebied en reist met haar drie kids op de achterbank heel Europa af. Net als bij jullie, is zij ook vaak degene die de koffers daags voor vertrek inpakt. Niet voor de lol, maar meer omdat haar man nogal druk is. Terwijl zij haar werkzaamheden minimaal twee dagen voor vertrek moet afronden om de vakantie ‘te regelen’, vindt haar man dat een laatste conference call en een paar laatste mails zo’n tien minuten voor vertrek best moeten kunnen.

Oké toegegeven als het gaat om het inpakken van de auto zelf, lijkt de man van Yvon ook wel iets te profiteren van zijn wiskundig inzicht. Maar lieve mannen kunnen jullie ‘de blik’ voortaan weglaten? De blik die wij altijd krijgen als wij het zoveelste bagagestuk dat ‘écht mee moet’ op de oprit zetten? Toen we daarvoor in een serieus vakantieoverleg samen de vakantiespullenlijst doornamen, vonden jullie het ook écht megabelangrijk dat die opblaaskrokodil meeging. En als jullie dan inpakkend op de oprit staan, is het opeens een ding geworden en krijgen wij een mokkend gezicht? Wij snappen dat niet. Dus gewoon dat reservewiel thuislaten, opblaaskrokodil erin stoppen en ons hulpvaardig toelachen graag.

Typische navigatie-onenigheidjes hebben wij ook. Yvon controleert altijd streng of haar man het goede overnachtingsadres invoert. Het zal niet de eerste keer zijn dat hij als ze voor dag en dauw vertrekken een verkeerd adres invoert met alle nare gevolgen van dien.

Wat jullie veeleisende kids op de achterbank betreft, daar heeft Yvon een fijne tip voor: luisterboeken! Sinds zij haar drie zonen heeft voorzien van een koptelefoon, luisterboeken-app en een mobiel apparaat, heerst er serene rust op de achterbank. Yvon en haar man besteden die tijd dan weer aan gekibbel over de route. Alleen de rolverdeling is iets anders dan bij jullie. Volgt Yvon het liefst trouw haar TomTom, de man van Yvon is voortdurend bezig met het zoeken naar ‘alternatieve routes’ met een wegenkaart. Dat blijkt soms een goed plan en soms ook helemaal niet. En daar gaat het vaak mis met de gezelligheid in de auto….

Bij Laura wordt niet eens begonnen aan een autoreis. Max een uurtje naar Eindhoven Airport of Schiphol, dat wel. Dat betekent ook geen nostalgie van kleffe broodjes omelet, geen Kinderen voor Kinderen uit de radio, geen gestoei met het opvouwen van de kaart, geen steeds muffer wordende auto en vooral geen gevraag en gekibbel achterin… Na de landing, is ‘zijn we er bijna?’ gewoon realiteit.

Wij mailen jullie binnenkort weer.

Laten we dan De bezorgdheid op vakantie eens onder de loep nemen…

Groetjes, Yvon & Laura

Vaders op Reis

Edwin en Roger vormen samen de Vaders op Reis. Zij beschrijven met een gezonde dosis humor vakanties en reizen waarin ze zelf of hun gezinnen het lijdend voorwerp zijn. Kamperen, fietsen, wandelen, glamping, wintersport, citytrip en outdoor, elk onderwerp wordt met enthousiasme beschreven door de mannen.

Reiscolumns: Vaders op reis Roger en Edwin - Travelvibe

Herken jij je in deze perikelen rond de autovakantie in Europa?
Laat het ons weten!