high tea, Twente - Travelvibe

Lekker bijkletsen met een vriendin? Dan is een High Tea één van mijn favoriete manieren om dat te doen. Vriendin W. die in Twente woont, nam mij mee naar Theehuis Dennenoord voor een traditionele High Tea. De knusse inrichting in een stoer, houten boshuisje én de prachtige omgeving maken Dennenoord tot een nieuwe topper in mijn High Tea hotspot-lijst.

High tea in Twente -Travelvibe

Stoer & gezellig theehuis

De uitstraling van het theehuis  kun je het beste omschrijven als een mix tussen een grote huiskamer en een stoer, houten boshuisje. Vrolijk gekleurde kussens op de grote banken langs de wanden, robuuste houten tafels en de schattigste theepotjes die je je maar voor kunt stellen. En op alle details is gelet. Zelfs de lampen hebben de vorm van een theepotje. Grappig!

high tea, Twente - Travelvibe

Klassieke high tea

Vriendin W. en ik kozen voor de klassieke High Tea. Nadat we eerst een keuze hadden gemaakt uit de vele theesoorten kregen wij een fijn klein soepje als voorgerecht. Dit voorgerechtje wisselt overigens met de seizoenen. De ‘theemaaltijd’ die volgde, bevatte alle klassieke ingrediënten van de high tea: sandwiches, een aantal hartige hapjes, teabread en natuurlijk scones met room en jam. Smullen maar…

Klein winkeltje met theepotjes

Oh, en ben je helemaal weg van de theepotjes? Naast het Theehuis ligt een klein winkeltje waar je die mooie potjes & de thee in het theehuis ook kunt kopen. Ook de heerlijke thee die bij de High Tea geserveerd wordt, koop je in dit winkeltje.

high tea, Twente - Travelvibe
high tea, Twente - Travelvibe

Wandelen & high tea een fijne combi

En zit je helemaal vol van al die lekkernijen die je voorgeschoteld krijgt ? Maak dan na je High Tea een wandeling door het Twentse landschap. Dennenoord ligt in één van de mooiste gebieden van Twente. Het gebied is bekend vanwege het coulissenlandschap: zacht glooiende akkers, omzoomd door houtwallen, afgewisseld met stukjes bos. Voor Dennenoord vind je een groot informatiebord met verschillende routes van  3, 5 en 8 kilometer.

Vriendin W. en ik kozen voor een route van 5 kilometer die ons langs glooiende akkers, stukjes bos en heide en kleine landweggetjes voerde. Zon in ons gezicht, rust & ruimte. Wat kun je je nog meer wensen op een mooie namiddag. Heel fijn!

high tea, Twente - Travelvibe

Ook ‘n High Tea in Twente?

De High Tea kun je boeken van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur ‘s ochtends.

Theehuis Dennenoord
Vasserweg 37
Nutter

Pssst….wil je langer blijven? Bij Dennenoord zijn ook meerdere vakantiehuisjes te huur.

high tea in Twente - Travelvibe