Reis jij ook het liefst naar landen waar de keuken in elk geval fantastisch is? En krijg jij bij de bereiding van een of ander exotisch gerecht direct zin om je koffers te pakken? Lees dan snel verder, want deze 5 wereldse kookboeken verleiden je (onbewust) om af te reizen naar heerlijke oorden.

3. Niet zoals die bij je om de hoek hoor

Fuchsia Dunlop is zó enthousiast over de Chinese keuken en dat weet ze aan ons over te brengen ook. Ze heeft jarenlang in China gewoond en in Sichuan zelfs een opleiding tot chef-kok gevolgd. De echte Chinese keuken thuis is een eerbetoon aan China’s eenvoudige, gezonde en heerlijke alledaagse keuken. Een prachtig boek met geweldige recepten waarmee je vooral groenten verrassend snel en lekker op tafel kunt zetten. Een must have! € 19,95

4. Onze nieuwe vriendin Jeanette

Na Boekoe Kita en Boekoe Bangsa (twee fantastische boeken vol met mooie verhalen, foto’s en recepten uit de Indische en Molukse keuken) is er nu ook Un Buku. Wederom een prachtig boek! Dit keer vol authentieke Surinaamse famillierecepten en -verhalen. Al bladerend loopt het water je in de mond en word je spontaan vrolijk van de portretten en kleuren. PS: Kijk wel een beetje uit met Madame Jeanette, het geliefde maar o zo pittige pepertje uit Suriname. € 34,99

5. An Englishman in New York

Hopeloos verliefd op het meer intiemere en dorpse New York ten zuiden van 14th street zou Russell Norman de ontastbare ziel van deze wereldstad in een potje willen vangen. In 2011 opent hij Spuntino in Londen, Italiaans voor snack. Een eettentje dat je zo in New York had kunnen vinden qua locatie, interieur, menu en bluesmuziek. Maak je een van zijn fijne Italiaans-Amerikaanse recepten uit dit sfeervolle boek dan ervaar je de prikkelende smaken van New York.
Spuntino, een culinair avontuur door de straten van New York € 29,99

5 Wereldse kookboeken geselecteerd door…

Editha Gerdingh is eigenaar van EdsParfait, een bedrijf dat kookboeken op maat maakt voor middelgrote tot grote bedrijven die een duurzaam, persoonlijk en origineel relatiegeschenk willen geven aan hun medewerkers, relaties of prospects. Daarnaast runt ze met haar man Toko Pietje Blanda, een pop-up restaurant en cateringbedrijf. Editha is een echte lekkerbek en deelt haar top 5 van favoriete wereldse kookboeken met ons.