Kamer Hotel Sepp | Oostenrijk

Denk jij bij Oostenrijks design vooral aan stropoppetjes aan de muur, houten stoelen met hartjes en rood wit geblokte kleedjes op tafel? Dan ken je deze fijne luxe hotels in Oostenrijk nog niet! Travelvibe spotte deze pareltjes van luxe design hotels in Oostenrijk en deelt ze met je:

1.Hotel Sepp

In dit heerlijk luxe design hotel willen wij direct inchecken! Luxe en design wordt hier perfect gecombineerd met het gebruik van natuurlijke materialen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de must have van elk luxe hotel: een infinity pool op het dak én een geweldige rooftop bar. In het hotel vind je vijf verschillende kamertypes; van meer basic tot zeer luxe met een vrijstaand bad en een waanzinnig uitzicht op de bergen. Hotel Sepp is gevestigd in Maria Alm, een klein plaatsje in het Salzburger land in de buurt van Zell am See. Kids moet je even thuislaten want het is een hotel voor gasten van 21 jaar en ouder. Hier boek je hotel Sepp

hotel_sepp_ rdakterras
Hotel Sepp | Oostenrijk
hotel_sepp_binnen
Foto’s: Hotel  Sepp

2. Seehotel Einwaller

Dit fijne design hotel met slecht 29 kamers vind je direct aan de Achensee in Tirol zo’n 30 kilometer ten noorden van Innsbrück. Eén van de highlights van het hotel vind je op het dak: de Panorama Spa. Vanaf daar heb je een indrukwekkend uitzicht op de omringende bergen en het meer, terwijl jij lekker geniet in de wellness ruimte van het hotel. In de omgeving rond het hotel zijn er volop mogelijkheden om te fietsen te wandelen of te skiën in de winter. Hier boek je Seehotel Einwaller

seehotel-einwaller
luxe hotel Oostenrijk
Foto: Seehotel Einwaller Gams

3. Geniesser & Kuschelhotel Gams

Dit design hotel in Vorarlberg in het uiterste Westen van het land is een ideale plek voor een romantisch verblijf. Elke kamer heeft een hemelbed en een eigen whirlpool met sterrenhemel. Vanaf elk balkon kijk je uit over de hartvormige vijver in de tuin. Het hotel heeft slechts 35 kamers die allemaal anders zijn ingericht. Overdag ontspan je in de Da Vinci Spa, een wellness-ruimte van ruim 2000m2. Als dat niet lekker bijkomen is. Hier boek je Kuschelhotel Gams.

kuschelhotel-gams-travelvibe
Foto: Geniesser & Guschelhotel Gams

4. Jungbrunn Hotel

Dit luxe design hotel in Tirol doet ons hart direct sneller kloppen. Vooral het uitgebreide wellness-gedeelte maakt indruk. Hier kijk je via een enorme glazen wand uit op het schitterende berglandschap. In de kamers van het hotel wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waardoor je het hotel gevoel hebt dat de natuur écht overal aanwezig is. Hier boek je het Jungbrunn Hotel .

Jungbrunn Hotel
Foto: Jungbrunn hotel

5. LOISIUM Wine & Spa Resort

Kun je je een perfectere combinatie voorstellen dan Wijn & Wellness? Het LOISIUM Wine & Spa Resort ligt in het Zuidoosten van Oostenrijk in de provincie Steiermark, midden in één van de beste wijngebieden van Oostenrijk. Kijk vanaf het grote terras van het resort uit over de wijnvelden nippend aan een glaasje Oostenrijkse wijn. Top plek wat ons betreft! Hier boek je het LOISIUM Wine & Spa Resort .

loisium-spa-travelvibe
Foto:  LOYISIUM Wine & Spa Resport

6. Hotel Post

De eigenaresse van het hotel had het geluk dat haar broer één van de beroemdste architecten van Oostenrijk is. Door het gebruik van uitsluitend glas, beton en hout heeft hij het oorspronkelijke gebouw veranderd in een hypermodern design hotel. Het hotel in de provincie Vorarlberg in het westen van het land biedt nu een fijne combi van design, wellness, sport en cultuur. En de natuur is altijd dichtbij. Vanuit het hotel loop je zo bospaden rond de Achensee op. Fijne plek om lekker bij te komen! Hier boek je Hotel Post in Bezau.

Hotel Post | Travelvibe
Foto:  Hotel Post

7. Das Krontaler

Je zult tijdens je wintersport in Oostenrijk van de piste af komen en bij dit designhotel je ski’s af mogen doen? Dit pareltje vind je in de bergen van Tirol. En het beschikt over alle eigenschappen die je van een zichzelf respecterend luxe designhotel mag verwachten: het gebruik van veel natuurlijke materialen, luxe kamers met eigen open haard en een uitgebreide wellnessruimte van ruim 2500 m2. Ook in de zomer is het er prima toeven, dankzij een enorm zonneterras boven op het dak van het hotel. Hier boek je het Krontaler Hotel.

das-krontaler-travelvibe
Foto:  Das Krontaler

Ken jij nog meer luxe design hotels in Oostenrijk?

Ken jij nog meer luxe design hotels in Oostenrijk? Tip ons! Of boek lekker een wintersport in Oostenrijk

Liever naar een design hotel iets dichter bij huis? Check dan deze 5x stoere design hotels in Nederland.