Travelvibe in Leeds | Reisvideo

Ben jij op zoek naar een fijne Europese citytrip? Travelvibe bezocht Leeds en bracht 48 uur door in deze stoere stad in het noorden van Engeland. In deze nieuwe reisvideo geven we je 5x goede redenen om direct een ticket te boeken:

Lees je liever?  Dit zijn 5x goede redenen om Leeds te bezoeken:

1. Het is dé perfecte plek voor weekendje shoppen

Leeds is hét shopping walhalla van het noorden van Engeland en in het compacte centrum zijn meer dan 1000 winkels te vinden. Van grote winkelketens tot luxe high end boetieks; in Leeds is er voor elk budget wel iets te vinden! De shops vind je in moderne design winkelcentra zoals het Vicatoria Gate shopping centre, maar ook in  monumentale panden zoals de Victoria arcades en de Corn Exchange.

2.  De stad heeft een lekker ruim kunst & cultuuraanbod

Travelvibe bezocht in Leeds ‘Light Night; hét festival waarbij de inwoners van de stad twee dagen lang kunnen genieten van spectaculaire lichtprojecties op de mooiste gebouwen van de stad. Dit is zeker niet het enige festival in Leeds. Gedurende het jaar vinden er ruim 80 festivals plaats.

Reisvideo Leeds | Travelvibe

3. Leeds is de hemel voor foodies

Lijkt het in Londen wel eens of Brits voedsel helemaal ‘uit’ is; daar doen ze in Leeds niet aan mee. Hier is het volop smullen van traditionele Britse gerechten. Op veel plekken kun je de beroemde Yorkshire Pies krijgen en ook lokale Britse Ales zijn absolute aanraders. Tip: Ga voor typical ‘British food’ bijvoorbeeld eens lunchen bij Friends of Ham. Maar de stad heeft veel meer te bieden voor foodies. In de ruim 300 restaurants & barretjes van de stad kun je alles vinden, van Indiaas tot Italiaans & Japans. Elke foodie kan zich hier gegarandeerd een weekend lang helemaal uitleven!

4.  Dankzij het industriële verleden zijn er meer dan genoeg historische gebouwen te bewonderen

In het verleden was Leeds een rijke handelsstad en het centrum van de wolindustrie. Dit levert prachtige historische gebouwen op. Breng een bezoek aan de Corn Exchange waar vroeger het graan werd verhandeld of bewonder de Town Hall, het op één na grootste stadhuis van Engeland. Het centrum is bovendien compact genoeg om al deze gebouwen in een dag te voet te ontdekken.

5. Mooie natuur (net) buiten en in de stad

Verwacht jij bij een industriële stad als Leeds vooral eindeloze rijen fabrieken? Wij vonden het er opvallend groen. Dat begint al op het vliegveld dat in de ‘countryside’ ligt. De lokale overheid heeft ook veel geïnvesteerd in mooie stadsparken zoals Roundhay Park, Golden Acre Park en Chevin Forest Park waardoor het in de stad zelf ook lekker groen is. En als je de trein pakt, kun je in een uurtje in het indrukwekkende Yorkshire Dales National Park zijn!

Yorkshire Dales National Park

Meer Travelvibe in Leeds?

Lees hier het reisverslag van onze 48 uur in Leeds of bekijk ons fotoverslag van onze wandeling in het Yorkshire Dales National Park.