The Dominican

Zoek jij nog een fijn hotel in hartje Brussel voor een weekendje shoppen of een citytripje met je geliefde? Denk dan eens aan ‘The Dominican’ hotel in Brussel. Travelvibe werd onlangs uitgenodigd en ontdekte alle ins en outs van dit bijzondere hotel… Houd jij ook van een designhotel met klasse, rijke historie en een vleugje mysterie? Dan is The Dominican ook een ‘must sleep’-adresje voor jou. 

The Dominican
The Dominican
The Dominican

Rijke historie met ‘n vleugje mysterie

Dat je in een bijzonder hotel bent, ervaar je direct bij de entree van The Dominican. De klassieke, gietijzeren deuren, de superhoge plafonds, oude marmeren vloeren en de grote antieke lampen aan het plafond ademen één en al rijke historie. De uitkijk op de eeuwenoude binnenplaats met in het midden een oude vijgenboom maakt het plaatje helemaal af.
In de 15e eeuw deed het hotel dienst als een Dominicaner klooster. Later was deze bijzondere plek het huis en atelier van de beroemde kunstschilder Jacques-Louis David. De rijke historie laten de huidige eigenaren – die duidelijk oog hebben voor detail – overal in het gebouw terugkomen. In alle kamers vind je replica’s van de schilderijen van Jacques Louis David.

Symbool Monniken

Ook het symbool van de Dominicaner monniken zie je overal terug. Of je nu op de vloer kijkt, op je glas  of op je zeepje in je design badkamer. Opvallend detail: in de lift hoor je zacht gezang van de monniken. Mooi!

The Dominican = Luxe & Comfort

Het hotel telt 150 kamers. Het lijkt veel, maar doordat alle kamers om de binnenplaats heen liggen, heb je het gevoel dat je verblijft in een kleinschalig boutique hotel. Opvallend is ook de relaxte sfeer. In het hotel bevinden zich verschillende soorten kamers. Ik sliep in één van de loft-kamers. Mooi in deze kamer; de goede mix van een fijne design badkamer, een luxe bed met heerlijk zacht linnen en ook hier weer alle aandacht voor de historie van het hotel. Van mooie hoge ramen tot uiteraard een schilderij van Jacques Louis David en het symbool van de monniken.

The Dominican

Oase van rust in ‘hartje stad’

Op de begane grond vind je een modern ingerichte lounge bar. In de winter een heerlijk plekje om in alle rust bij te komen van een shop- of cultureel dagje Brussel. Op zoek naar entertainment; bezoek dan de lounge bar op vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur. Dan is het tijd voor ‘BUBBLES & FRIES. Drink een glas champagne met huisgemaakte Belgische frietjes en geniet van de fijne lounge muziek van een live DJ. Ook veel locals weten de bar te vinden. Dat betekent een goede mix van van kunstenaars, politici en mensen uit de Brusselse modewereld.

Courtyard

In de zomer geniet je op de ‘Courtyard’ – de eeuwenoude binnenplaats van het hotel – van een drankje of hapje. Dit is een echte oase van rust in hartje stad. In het restaurant ‘The Grand Lounge’ dat uitzicht heeft op de binnenplaats, kun je terecht voor een heerlijk diner of een ontbijtje met verse broodje en natuurlijk die verrukkelijke Belgische wafeltjes.

The Dominican
The Dominican
The Dominican
The Dominican - Travelvibe

Vlakbij de Grote markt & Sint-Hubertusgalerijen

The Dominican bevindt zich écht in hartje Brussel. Binnen tien minuten loop je de beroemde Grote markt op of slenter je door de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Hier vind je de meest chique winkels van Brussel. Wandel ook zeker even door de smalle Rue du Cigogne, één van de schattigste straatjes van Brussel.

The Dominican

Hoe kom je er?

Om de files op de beruchte ring van Brussel te vermijden, reisde Travelvibe met de Thalys naar Brussel. Dat is snel, relaxed én comfortabel. Vanuit Amsterdam ben je er in een uur en vijftig minuten. Daar pak je vanaf Brussel-Zuid de taxi. 10 Minuten later sta je voor ‘The Dominican’ of op het Centraal Station. Vanaf daar loop je in vijf minuutjes naar het hotel. In de Thalys geniet je van een lekkere lunch, lees je lekker een boekje of maak je gebruik van de gratis WiFi. Meer info en treintickets bij NS international.

Foto’s: The Dominican & Travelvibe

* Travelvibe bezocht ‘The Dominican’ in Brussel tijdens een persreis. Ook dan geven we altijd onze eerlijke mening over een hotel, bestemming of hotspot.

Ons bezoek aan Brussel vond op 18-19 maart plaats, drie dagen voor de aanslagen. Omdat we het ongepast vonden dit artikel in de periode vlak na de aanslagen te publiceren, hebben we de publicatie ervan een tijdje uitgesteld. Uiteraard hopen wij op deze manier wel een kleine positieve boost te kunnen geven aan dit fijne hotel en de stad.