Pipowagen in Friesland - Friese wouden - Travelvibe

Slapen in een fijne Bed & Breakfast of pipowagen in Friesland? Tijdens ons tripje naar de Friese Wouden afgelopen zomer, logeerden we in een hele zoete pipowagen van Minicamping UtSicht in Bakkeveen en brachten we een bezoek aan de heerlijke B&B ‘The Black Horse’ in Ureterp. 

Slapen in een pipowagen in Friesland

Deze gezellige rood-witte pipowagen vind je op mini-camping Utsicht van de familie Van der Molen. De pipowagen staat aan de rand van de camping met een fantastisch uitzicht op de weilanden. De camping ligt in de Friese Wouden, vlakbij Drenthe en Groningen. In de omgeving heb je volop mogelijkheden om te fietsen, wandelen of culturele en natuurlijke highlights te bezoeken.

Slapen in een pipowagen in Friesland - Travelvibe

Knusse pipowagen en handige voorzieningen

De Friese pipowagen heeft slaapruimte voor 4 personen; een knusse bedstee en een slaapbank. Ook is er een keukentje, een toilet, wifi en tv. Voor de douche maak je gebruik van het toiletgebouw van de camping. Voor de pipowagen ligt een terrasje waar je in de zon van het uitzicht geniet. Ook handig: via de camping kun je een ontbijt bestellen, bedlinnen reserveren en fietsen huren.

Een fijne, sfeervolle B&B in Friesland

Tijdens ons verblijf in de Friese Wouden werden we uitgenodigd door Alice Krol om haar B&B The Black Horse te bezoeken. Deze Bed & Breakfast vind je in Ureterp, vlakbij Drachten. The Black Horse heeft 4 (thema)kamers met eigen badkamer en deze kamers zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt gebruikmaken van gratis fietsen, een drankje nemen in de lounge, ontspannen in de gedeelde sauna en er is gratis WiFi.

Gastvrouw Alice en gastheer Harry laten je graag meer zien van de B&B. Zo zijn er de prachtige paarden, citroenbomen in de oranjerie en een heerlijke zitplek met uitzicht op de weilanden. Ook kennen Alice en Harry de beste restaurants in de buurt en hebben zij goede tips om de omgeving te leren kennen.
P.S.: Op Booking.com wordt The Black Horse beoordeeld met een 9,8!

Black Horse B&B Ureterp Friesland - Travelvibe

Waarom naar de Friese Wouden?

Op uitnodiging van de Stichting RegioMarketing Toerisme en Toeristisch Netwerk de Friese Wouden maakten we kennis met De Friese Wouden. Naast deze bijzondere slaapadresjes, dineerden we in fijne restaurants, wandelden we over het nieuwste Streekpad, voeren we met een E-sloep en SUP-ten we over de Leyen en ontdekten we culturele en natuurlijke highlights.