Persreis Friese Wouden op Instagram Favoriet Travelvibe - Friese Wouden

Elke maand selecteren we onze favoriete instagrampost(s) die we plaatsen op Instagram van @travelvibenl. Achter elke Instagramfoto schuilt namelijk een langer verhaal dan het zinnetje en de hasthags die we erbij posten. Dit keer de Friese Wouden op Instagram, gemaakt tijdens een persreis naar dit minder bekende stukje Friesland. 

Discovering the Frysian waters on a sup

Een bericht gedeeld door Travelvibe.nl ? (@travelvibenl) op

Travelvibe naar de Friese Wouden

Het laatste weekend van augustus reisden we voor Travelvibe af naar de Friese Wouden. Dit op uitnodiging van de Stichting RegioMarketing Toerisme en Toeristisch Netwerk de Friese Wouden. Tijdens het ‘op maat gemaakte’ programma maakten we op allerlei manieren kennis met de regio. We ontdekten originele accommodaties, dineerden in fijne restaurants, we wandelden over het nieuwste Streekpad, voeren met een E-sloep, lunchten op verrassende locaties, ontdekten het imposante Vijverburg Park en… Yvon verkende de Leyen per SUP.

My first sup experience

Yvon: “Ik had nog nooit gesupt, maar wilde het graag meemaken. Ik bleek de enige in onze bloggersgroep te zijn die de Leyen met een sup ging verkennen. Dat was geen probleem ontdekte ik al snel, want ik bleek nogal een professionele begeleidster te hebben. Het was Elske Wind, de eigenaresse van SUP Centre Fryslân. Zij vertelde me dat haar passie en enthousiasme voor het suppen 7 jaar geleden ontstond tijdens het reizen door Australië. Suppen was daar toen al een grote sport. Inmiddels supt zij op professioneel niveau en heeft zij deze SUP school. Ik was voor ‘my first sup expercience’ bij haar dus in goede handen.

“Na wat korte instructies over de juiste manier om de peddel vast te houden, te sturen en de juiste plek op je board te vinden, gingen we direct het water op. En wát heb ik ervan genoten! Terwijl ik nog wat wiebelig op mijn sup board stond, zag ik de Friese weilanden en het vlakke water aan me voorbij trekken. Heel anders dan als je in een bootje zit, want dan heb je veel minder overzicht. Deze foto namen we toen ik samen met Elske op een smal kanaaltje voer en de bocht om kwam. Het spiegelgladde water, de groene weilanden en de Friese koeien, vond ik zo mooi dat ik Elske meteen vroeg een actiefoto van me te maken. En dat is gelukt. Nogmaals dank Elske!”

Meer Friese Wouden op Instagram:

Met ons bezoek verschenen we ook volop in de media, o.a. in de Drachtster Courant.

Travelvibe in Drachtster Courant 28-08-17

#defriesewouden17

Binnenkort volgt een uitgebreid verslag, maar je vindt onze belevenissen nu al terug in beeld op de Facebookpagina van Travelvibe. Meer zien? Check dan #defriesewouden op onze social media…