Europa in de winter is gewoon geweldig. Terwijl anderen meteen denken aan tropische stranden zodra het thuis kouder wordt, dromen wij juist van besneeuwde straten en gezellige kerstmarkten. En het goede nieuws is dat grote Europese steden in de winter vaak rustig en betaalbaar zijn, zonder de drukte van de feestdagen. Ze bieden ook allerlei leuke activiteiten, van avonturen in de buitenlucht tot knusse ervaringen. Denk maar eens aan een warme mok echte chocolademelk in een Belgisch café aan de rivier. Of je nu aan het einde van dit jaar op vakantie wilt of al plannen maakt voor 2024, deze steden en dorpen in de winter zullen je zeker inspireren om je volgende reis te boeken. En heb je iets leuks gevonden? Boek dan een van de hotels via Sponsorkliks en geniet ervan! Hier zijn 5 Europese bestemmingen om van het koudste seizoen te genieten.

Brugge, België

Brugge, de best bewaarde middeleeuwse stad van Europa, is extra magisch tijdens de kerstperiode. Vooral de lichtjes zijn een spektakel: bomen en winkels schitteren met twinkelende lampjes (kijk maar omhoog terwijl je door de geplaveide straten loopt). En als je vingers te koud worden, kun je jezelf opwarmen met een heerlijke mok Belgische warme chocolademelk in het historische Craenenburg Café.

Wenen, Oostenrijk

Wenen is echt prachtig, ongeacht het seizoen. Maar we houden vooral van de Oostenrijkse hoofdstad in de winter. Je kunt er genieten van warme chocolademelk en Sachertorte, gratis openlucht opera voorstellingen bijwonen (zelfs als het vriest, komen mensen massaal), luisteren naar klassieke kerstconcerten en foto’s maken van het met sneeuw bedekte Schönbrunn-paleis en de Sint-Karlskerk.

Venetië, Italië

Venetië is berucht om de drukte in het hoogseizoen, en ze proberen zelfs het aantal toeristen te beperken. Maar in de winter komt de stad echt tot haar recht als “La Serenissima” (De Serene). De grachten zijn rustig en gehuld in mist, hotels hebben lagere prijzen, en je kunt de Basiliek van San Marco bezoeken zonder last te hebben van andermans selfiestick.

Tallinn, Estland

Tallinn is gewoon betoverend, met zijn kastelen en mooie ligging aan de Baltische Zee. De stad heeft een van de best bewaarde historische centra van Europa, waar veel middeleeuwse kerken en koopmanshuizen zelfs door UNESCO worden beschermd. Het uitzicht op het stadscentrum vanaf het Toompea-kasteel is altijd prachtig, maar met een laagje sneeuw wordt het echt magisch en maakt het zelfs de koude winters in de Baltische regio een stuk aangenamer. Er zijn dus echt een aantal steden die je eens moet bezoeken in de winter. Welke kies jij?