Mooiste bezienswaardigheden in Leuven

Heb je Antwerpen en Brussel nu wel gezien en ben je toe aan een andere prachtige Belgische stad? Travelvibe maakte een tripje naar Leuven, de hoofdstad van de provincie Vlaams Brabant. We genoten van de prachtige historische binnenstad, de vriendelijke bevolking en natuurlijk de biertjes van de Stella Artois. Omdat foto’s meer zeggen dan woorden, hierbij een fotoverslag van ons weekendje langs de mooiste bezienswaardigheden in Leuven:  

Stadhuis

Dit pareltje is het eeuwenoude stadhuis van Leuven. Dit prachtige gebouw is dé trots van de stad en één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld. De eerste steen werd al gelegd in 1439. Tip: ga ook vooral na zonsondergang even kijken bij het stadhuis want dan is het prachtig verlicht.

Stadhuis Leuven - mooiste bezienswaardigheden in Leuven

Schilderijen bewonderen in museum M

Als je houdt van kunst, breng dan zeker een bezoekje aan Museum M in het centrum van de stad. In de collectie van M zitten meer dan 58.000 werken, met een focus op Leuven en Brabant en je vindt er een indrukwekkende mix van oude meesters en hedendaagse kunst.

- museum M. mooiste bezienswaardigheden in Leuven

Universiteitsbibliotheek & toren

Een bezoekje aan de universiteitsbibliotheek van Leuven hoort absoluut thuis in je rondje langs de highlights. De bibliotheek heeft een turbulent verleden. Hij brandde meerdere keren af en werd met de hulp van meerdere Europese landen steeds weer in volle glorie hersteld. Beklim na het bewonderen van de universiteitszaal ook zeker even de toren van de bibliotheek. Op de top word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad!

bibliotheek Leuven - mooiste bezienswaardigheden in Leuven

Diederik Bouts in de Sint-Pieterskerk

Direct tegenover het prachtige stadhuis, ligt de Sint-Pieterskerk. Ga daar ook zeker even naar binnen om de kerk te bekijken en ‘Het Laatste Avondmaal’ van de beroemde Vlaamse schilder Dieric Bouts te bewonderen.

Groot Begijnhof

Sinds 1998 is het Groot Begijnhof werelderfgoed van UNESCO en dat is volledig terecht, want dit netwerk van straatjes, pleintjes, tuinen en parken, met tientallen huizen en conventen in traditionele zandsteen wil je gezien hebben. In de hoogtijdagen in de 17e eeuw woonden er honderden begijnen. Tegenwoordig wonen er buitenlandse studenten en professoren maar het is nog steeds een heerlijk rustpunt in de stad.

mooiste bezienswaardigheden in Leuven

Abdij van Park

Na een dagje binnenstad toe aan wat meer groen? Breng een bezoekje aan de Abdij van Park. De abdij van ‘t Park ligt ten zuidoosten van Leuven in de vallei van de Molenbeek. Deze historische site, de abdij, de watermolen, de bijgebouwen en de vijvers zijn nagenoeg ongewijzigd de laatste 230 jaar en een wandeling door het park rond de abdij is absoluut een aanrader. Een paar jaar geleden werd de bierbrouwerij van de voormalige abdij weer geopend, dus in de kleine shop van de abdij kun je heerlijk Belgisch abdijbier kopen.

Abdij van Park - Stadhuis Leuven - mooiste bezienswaardigheden in Leuven

Zelf naar Leuven?

Op Visit Leuven vind je nog veel meer leuke tips en bezienswaardigheden.

Meer Travelvibe in België?

Check dan ook even deze artikelen: