Je hebt er ongetwijfeld wel eens mee te maken gehad op vakantie: wachten. Wachten op het vertrek van je vliegtuig of de ferry die je naar dat tropische eiland brengt. Als je reist met kinderen is wachten misschien wel één van de grootste uitdagingen die er is. Een schermpje is dan snel gepakt en werkt vaak uitstekend om ze af te leiden. Maar niet alleen de kinderen vermaken zich met een smartphone of tablet in zo’n situatie. Zelf wil je vaak ook graag even worden afgeleid. Je bent immers op vakantie en als je toch moet wachten is dat een uitstekend moment om naar je favoriete serie te kijken.

Genoeg te streamen

De afgelopen jaren is het aantal aanbieders van streaming diensten enorm gestegen. Naast Netflix zijn ondere andere Amazon Prime, Videoland, HBO Max, ViaPlay, Pathe Thuis, AppleTV, Disney+ en Cinetree geïntroduceerd. Je hebt alleen een scherm en een internetverbinding nodig en je kunt het wachten een stuk aangenamer maken. Bij meeste streamingdiensten kun je bovendien een film of serie alvast downloaden zodat je deze ook kunt bekijken als er geen internetverbinding beschikbaar is.

Neem je digitale survival kit mee

Wat heb je nog meer nodig om jouw favoriete serie te streamen? Een internetverbinding is essentieel, maar niet altijd aanwezig. Dus dat wordt vooraf downloaden. Voor het downloaden van een video in goede kwaliteit heb je echter veel ruimte op je device nodig. Daarom is een externe harde schijf vaak ook een onmisbare reisaccessoire.

ExpressVPN heeft een handige lijst elektronische apparaten samengesteld die je mee kunt nemen op reis. Daarop staan onder andere een powerbank, een externe SSD harde schijf met USB-C aansluiting, een noise cancelling headset en een universele reisstekker. Niet alleen handig voor op reis maar ook in het dagelijkse leven. Daarnaast is een VPN onmisbaar om verbinding te maken met een streamingdienst, waar ook ter wereld.

Travel light

Als je op reis bent wil je genieten van de reis en de bestemming. Daar draagt het slepen met veel bagage niet aan bij. ‘Travel light’ is daarom wat ons betreft zeker een aanrader. Vooral in deze tijd met alle bagage perikelen op luchthavens, is ons advies: neem het minimale mee op reis want hoe minder je bij je hebt hoe minder je kunt kwijt raken.

Naast je paspoort is je smartphone natuurlijk onmisbaar, maar om een film of serie te kijken is een tablet vaak net iets prettiger. Daarnaast hebben ze vaak een iets grotere opslagcapaciteit, dus hoef je die externe harde schijf ook niet meer mee te nemen.

Eventueel kun vanaf je smartphone of tablet naar de tv in de hotelkamer streamen. Dat lukt niet altijd omdat veel hotels hun tv-systemen hebben afgeschermd, maar voor de tech wizards onder ons is het soms wel mogelijk met bijvoorbeeld een hdmi kabel of externe dongle.

Op naar je volgende avontuur

Goed voorbereid op reis gaan is in deze onzekere tijden belangrijker dan ooit. En wil je wat vermaak tijdens het reizen dan kom je met een paar kleine accessoires al een heel eind. Elke digitale survival kit zal er anders uitzien, maar de essentials om onderweg te streamen zijn voor iedereen hetzelfde! Goede reis!