Ken jij alle geheimen van de Google Translate app al? Ik in elk geval niet, ontdekte ik deze zomer. De Google Translate app heeft namelijk een paar mega updates gehad. Daardoor is deze reisapp in één klap een onmisbaar hulpmiddel geworden op al mijn reizen. Daarom deel ik graag mijn 5x Google Translate-ontdekkingen met je:

1) Je kunt Google Translate off line gebruiken

Ik gebruikte Google Translate altijd alleen met een internetverbinding. Onderweg heb je die alleen niet altijd. Gelukkig kun je deze app nu ook ‘offline’ gebruiken. Thuis download je even de taal die je nodig hebt. Dan kun je de app ook onderweg gebruiken. Superhandig want juist als je reist, is een snelle vertaling van bijvoorbeeld een verkeersbord vaak erg welkom.

2) Google Translate vertaalt alles wat je opschrijft

In de app heb je een klein digitaal schrijfblokje tot je beschikking. Schrijf het woord dat je zoekt op je scherm en Google Translate vertaalt het woord direct. Ook handig als je bijvoorbeeld de vertaling wilt hebben van een Chinees teken. Gewoon even natekenen. Zelfs met mijn slechte handschrift werkt het perfect.

google-translate-gebruiken-travelvibe

3) De app vertaalt ‘live’ wat iemand tegen je zegt

Geen idee wat die vriendelijke Italiaanse ober aan je vraagt? Laat hem zijn vraag stellen aan de Google Translate app en je krijgt de vraag uitgesproken in het Nederlands weer ‘terug’ van de app.

4) Google Translate vertaalt de tekst op een foto

Neem een foto van bijvoorbeeld de Chinese tekens die je ziet op het verkeersbord voor je. De app levert direct een vertaling van de vreemde tekens die je voor je ziet.

5) Google Translate vertaalt ‘live’ alle teksten waar je de camera van je telefoon op richt

Van deze functie viel ik écht van mijn stoel. Ook zonder een foto te maken, kan de app teksten live voor je vertalen. Het werkt zo: je richt de camera van je telefoon op een tekst die je vertaald wilt hebben. De app vertaalt vervolgens ‘live’ de tekst die je voor je ziet. Zelfs de opmaak en het lettertype van de tekst blijft behouden. Indrukwekkend toch!

Extra tip: Let er bij het vertalen van de tekst wel op dat je je camera goed stabiel houdt. Het scannen gaat soms mis als je de camera teveel beweegt.

Ontdek Google Translate met ‘La Bamba’

Wil je precies weten hoe dit werkt? Check dan even deze video. De medewerkers van Google leggen het je met de danshit ‘La Bamba’ haarfijn uit:

Waar downloaden?

De Google Translate app is gratis beschikbaar voor alle mobiele telefoons. Je kunt de app downloaden uit de App store of uit de Google Play store. Meer handige apps? Check dan eens onze digitale pagina.