Tips voor shoppen in Gouda

Gouda werd al eens gekozen tot beste middelgrote binnenstad van Nederland. Maar wat maakt deze stad zo bijzonder en waar moeten we écht zijn als we willen shoppen in Gouda ? Wij kenden deze stad niet zo goed en vroegen naar de ‘must visits’ op onze Facebook-pagina. En zo kwamen we aan deze fijne top 5.

Tips voor shoppen in Gouda

1. De Chocoladefabriek

Met stip op 1 op onze tiplijst. Ooit een fabriekspand waar chocolade verwerkt werd, maar nu is de Chocoladefabriek een combinatie van de stadsbibliotheek, het stadsarchief, de drukkerswerkplaats en restaurant Kruim. Er zijn er altijd volop activiteiten variërend van een stampottenbuffet tot voorleessessies van bekende schrijvers. Niet voor niks kreeg de bibliotheek het predikaat ‘Beste bibliotheek van Nederland’. Kortom zonder een bezoek aan deze dynamische plek kun je Gouda niet verlaten.

Tips voor shoppen in Gouda

2. Kruim

Kruim is de eetgelegenheid van de Chocoladefabriek vol eerlijke, gezonde en lekkere producten. De industriële, tikje retro  stijl , de locatie in de Chocoladefabriek en de eerlijke gerechten die er geserveerd worden, maken deze plek tot dè plek voor een heerlijke lunch in Gouda. Maar ook voor een high tea of een keertje wijnproeven met een goede vriendin ben je bij Kruim aan het goede adres.

Tips voor shoppen in Gouda
Tips voor shoppen in Gouda

3. Spa Gouda

Even bijkomen van een lange dag shoppen ? Daarvoor kun je in Gouda gewoon in de binnenstad blijven. Het pand van Spa Gouda werd in 1922 ooit gebouwd als badhuis, en is nu door de huidige eigenaren omgebouwd tot een fijne combi van Nederlandse historie met Oosterse ontspanningstradities. Van gezichtsbehandeling tot Oosterse massage, Spa Gouda heeft het allemaal.
Tip: als je jarig bent, kun je op vertoon van je paspoort of rijbewijs een dagje helemaal gratis terecht bij deze Spa. Sympathieke actie toch!

Tips voor shoppen in Gouda

4. De LichtFabriek

Als je dol bent op hoge plafonds, indrukwekkende lampen, stoere fabriekselementen en enorme raampartijen, dan is dit dè plek waar je een keer een hapje moet gaan eten. De LichtFabriek opende in het voorjaar van 2015 en is gevestigd  in het pand van de voormalige Gemeentelijke Lichtfabrieken Gouda die de stroomvoorziening in de omgeving regelden. De eigenaren hebben dit oude pand omgetoverd tot een toplocatie  in de historische binnenstad waar het verleden en heden perfect samenkomen.

Tips voor shoppen in Gouda
Tips voor shoppen in Gouda

5. Playtoday – de grootste legowinkel van Nederland

Playtoday, de grootste legowinkel van Nederland vind je ook in Gouda. Een paradijs voor kinderen in de ‘legoleeftijd’ wat ons betreft. Voor €9,99 kunnen ze een beker vullen met hun favoriete stenen of lekker werken aan nieuwe legocreaties in de bouwruimte. Maar ook als je geen fan bent van Lego, werp dan eens een blik op de 14! steeds wisselende vitrines met mooie legocreaties. Dit maakt een bezoek aan deze winkel absoluut de moeite waard.  Aanrader!