Hangbruggen Duitsland
Foto: 3kommazwei fotografie

Houd jij van een beetje spectaculair wandelen én van Duitsland? Bezoek dan eens één van de mooie hangbruggen die je vindt bij onze oosterburen. Misschien een tikje minder spectaculair dan in de Alpen; toch zijn ze een bezoekje absoluut waard.  Je vindt ze in de mooiste gebieden van Duitsland zoals de Harz, het Sauerland en Beieren. Dat moeten wel spectaculair mooie pica’s worden!  Check hier de 5x mooiste hangbruggen van Duitsland:

1) Titan RT – Oberharz am Brocken

Titan RT hangbrug
foto: TitanRT.de

Deze hangbrug van ruim 485 meter lang vind je boven het Rappbodedal in de Harz. Een gigantische betonnen constructie aan beiden zijdes van het dal met een trekkracht van maar liefst 947 ton zorgt ervoor dat je gegarandeerd veilig de overkant bereikt. De hangbrug hangt zo’n 100 meter boven het dal dus een spectaculaire wandeling wordt het zeker!

Net onder de Titan RT vind je de grootste schommel van Duitsland ‘de gigaswing’. Alleen of met zijn tweeën kun je daar op een gigantische schommel gaan zitten die je meeneemt naar de andere kant van het dal. Ons niet gezien, maar echte helden willen we deze tip niet ontnemen. Stap na het bekijken van deze brug niet direct weer in de auto want rond de brug zijn er volop mogelijkheden voor mooie wandelingen in het gebied.

2) De Geierlay hangbrug –  Mörsdorf

Geierlay hangbrug - Mörsdorf
foto: Geierlay.de

De Geierlay hangbrug in Hunsrück overbrugt het dal van de Mörsdorfer beek. Deze brug hangt op ruim 100 meter hoogte en is zo’n 360 meter lang. Hier geen hypermoderne constructies, maar een ontwerp gebaseerd op de Nepalese hangbruggen uit de Himalaya. De brug is gratis toegankelijk en je vindt er ook een klein bezoekerscentrum met restaurant waar je ook leuke wandelroutes in het gebied rond de brug kunt vinden.

3) Wildline – Bad Wildbad

Hangbrug Wildline
foto: wildline.de

Deze WildLine hangbrug-hangbrug vind je in het hart van het Zwarte woud. Als je het Empire state building in New York zou neerleggen, is deze exact zo lang als deze ‘Wildline’-hangbrug: 380 meter. De brug loopt deels omhoog. De afstand tot aan de bodem van het dal is op het hoogste punt ruim 58 meter. De brug is dagelijks geopend en toegang kost je 9 euro. Wow, wát een uitzicht!

4) Highline 179 – Reutte

Highline | Travelvibe
foto: highline179.tirol

We smokkelen hier een klein beetje, want deze hangbrug ligt nét in Oostenrijk, vlak bij de Duitse grens. De highline 179 overspant de Fernpassstraße vlak bij de Beierse grens. Daarom is deze hangbrug ook vanuit Zuid-Duitsland een perfect daguitje. De brug verbindt twee kastelen met elkaar: Burg Ehrenberg en Fort Claudia en is maar liefst 405 meter lang. Met hoogtevrees kun je deze brug beter skippen want je bungelt zo’n 110 meter boven de grond. Je kunt de brug elke dag bezoeken. Een kaartje kost je 8 euro.

5) Rothaarsteig – Schmallenberg

Rothaarsteig |Travelvibe
Foto: Grazyna Boehm

Deze hangbrug van zo’n 40 meter is de kortste op ons lijstje en kom je tegen tijdens de Rothaarsteig, een meerdaagse wandeling van 154 km door het Sauerland en dat is lekker dichtbij. In minder dan 3 uur rijden sta je al in het Sauerland. Alleen al voor deze brug zou je deze wandeling toch eens willen maken?

Meer hangbruggen in Duitsland?

Ken jij nog meer hangbruggen in Duitsland die nog niet op ons lijstje staan? Laat het ons weten.We vullen ons lijstje graag aan met meer tips!

Meer Duitsland blogs van Travelvibe?

Travelvibe gaat regelmatig naar Duitsland. Zo gingen we al eens op wintersport in Feldberg en we gingen ook al eens wijnproeven in Rheinhessen, de grootste wijnregio van Duitsland. Tip: boek hier een Vakantie in Duitsland.