Fietspad Gardameer

Ga jij op vakantie naar het Gardameer en ben je dol op wandelen & fietsen? In diverse plaatsen rond het Gardameer wordt nu druk gebouwd aan wat ‘het mooiste fietspad van Europa’ moet worden. Het is een nieuw ‘zwevend’ fietspad hangend aan de steile rotsen aan de westkant van het Gardameer. Het eerste stuk van de route van zo’n 2,5 kilometer is nu geopend. Travelvibe nam een kijkje…

Fietsen om het Gardameer

Rond het Gardameer is fietsen nu alleen mogelijk over de drukke wegen vol tunnels en scherpe bochten. Dankzij het nieuwe fietspad wordt het autoverkeer gescheiden van de fietsers.

Wanneer is het fietspad aan het Gardameer af?

Het ‘zwevende’ fietspad moet het uiteindelijk mogelijk maken veilig helemaal om het Gardameer te kunnen fietsen, een tocht van zo’n 140 km. Naar verwachting is het pad in 2023 helemaal af.

Naast de extra veiligheid die het pad biedt, is het ook speciaal ontworpen om je het gevoel te geven dat je vliegt of zweeft. En om je extra te laten genieten van het uitzicht op het Gardameer natuurlijk! Het pad is overigens niet alleen geschikt voor fietsers. Ook wandelaars en joggers mogen het fietspad gebruiken.

Fietser op fietspad Gardameer

Onze eerste indruk

Wij bezochten het net geopende deel van het pad half juli 2018. Toen werd het al volop gebruikt door fietsers en wandelaars. De huidige lengte van het ‘zwevende’ gedeelte van het pad (ongeveer 2,5 km) viel ons een beetje tegen, maar het uitzicht vanaf het pad was ronduit overweldigend. Ook voel je je een stuk veiliger dan op de drukke weg.

Waar ligt het nieuwe fietspad aan het Gardameer?

Het nieuwe zwevende fietspad ligt vlak bij het plaatsje Limone sul Garda. Als je vanaf daar de hoofdweg richting Riva del Garda neemt, zie je aan je rechterhand de ingang van het pad liggen. Het pad is gratis toegankelijk.

Tip: Het pad ligt in de volle zon en er is geen schaduw. Neem in de zomer dus genoeg water mee, zet een pet op en gebruik extra zonnebrand.

Check deze video van dit nieuwe fietspad rond het Gardameer:

Meer tips over Italië?

 

 

 

Zelf naar het Gardameer?

In deze plaatsen rond het Gardameer kun je perfect overnachten.