reisgedrag van 30 plussers - Travelvibe

Travelvibe deed afgelopen maanden onderzoek naar het reisgedrag van 30 plussers. Daaruit blijkt dat 30 plussers minder reizen dan ze als twintigers deden, maar ze blijven avontuurlijk ingesteld en dromen van verre reizen. 

GROOTSTE GEMISTE KANS? EEN EXTRA WEEKENDJE WEG!

Het managen van werk en gezin vraagt in deze levensfase extra veel aandacht, waardoor 30 plussers minder reizen dan ze eigenlijk zouden willen. Toch blijven ze dromen van reizen. Travelvibe vroeg daarom aan deze groep welke trip zij in de afgelopen tijd graag hadden willen maken, maar niet gemaakt hebben. Daarbij worden de ‘extra weekendjes weg’ door 40% van de ondervraagde 30 plussers gezien als de grootste gemiste kans van het afgelopen jaar. Daarna gevolgd door een reis buiten Europa (38,4%) en 30% gaf aan dat ze een reis naar een bijzondere ‘off the beaten’ track-bestemming hadden willen maken.

Off the beaten track 30 plus Travelvibe

VERRE REIS BOVENAAN BUCKETLIST 30 PLUSSER

Travelvibe vroeg 30 plussers ook welke reis er nu boven aan hun bucketlist staat. Een verre reis buiten Europa staat bij 36,8% van de ondervraagde 30 plussers bovenaan hun lijstje. Deze wordt gevolgd door een culturele reis (26,8%). De verrassingsreis staat met 23,4% op de derde plek van de verlanglijst van de 30 plusser. Minder populair zijn een sportieve reis (13,2%) of een culinaire reis (9,2%).

Reisgedrag 30 plussers verre reis - Travelvibe

30 PLUSSER REIST HET LIEFST MET GEZIN

Als we 30 plussers vragen met wie ze het liefst op reis gaan, gaat bijna 63% het liefst op pad met het gezin. Dit wordt met 31,2% gevolgd door een tripje met de partner en zonder de kinderen. Een kwart van de ondervraagden boekt graag een reisje met vrienden of vriendinnen. Opvallend is dat 17,2% aangeeft ook wel eens alleen op reis te willen.

Reisgedrag van 30 plussers gezinsvakantie - Travelvibe

WIFI NA HYGIËNE HET BELANGRIJKSTE

Gevraagd naar de belangrijkste criteria bij een keuze voor een accommodatie noemt 64,4% van de 30 plussers hygiëne. Dit wordt gevolgd door goede kwaliteit van de wifi (51,2 %), zwemfaciliteiten (48,6%) en genoeg animatie voor kinderen (23,4%). Andere genoemde criteria zijn veiligheid, vriendelijkheid van het personeel en goede bedden. Minder belangrijk bij de keuze voor een vakantieverblijf zijn de aanwezige horecafaciliteiten (22,4%). Hoe ‘groen’ een accommodatie is, is voor 22,4% ook niet heel belangrijk.

30 plus wil wifi op vakantie - Travelvibe

“HET REISGEDRAG VAN 30 PLUSSERS? ZE BLIJVEN DROMEN VAN (VERRE) REIZEN”

Travelvibe-oprichters Laura van den Biggelaar en Yvon Reitsma: “Uit ons onderzoek blijkt dat je ‘travelvibes’ écht niet ‘op’ zijn als je boven de 30 bent en werk en gezin moet combineren. 30 plussers dromen nog steeds van verre reizen en ‘off the beaten’ track bestemmingen. Het komt er alleen minder van dan ze zouden willen. Wij willen 30 plussers met ons reisblog inspireren om die trips tóch te maken. Het is nu makkelijker dan ooit om met gezin, partner of vrienden een reisje te boeken en gewoon te gaan.”

samenwerken met reisloggers - 30 plus reisblog Travelvibe
Laura & Yvon - Travelvibe.nl

PS: Dit onderzoek hebben we ook gebundeld in een overzichtelijke infographic.