Sella Ronda tips

Zou jij ook het liefst de hele dag blijven kijken naar de imposante rotsformaties van het Sella Massif in de Dolomieten in Italië? Dan is de Sella Ronda iets voor jou! Dit is één van de mooiste skirondjes ter wereld die je 26 km lang spectaculair uitzicht biedt op één van de mooiste plekken van de Dolomieten. Travelvibe geeft je 7x Sella Ronda tips :

★ Tip 1: Ski met de klok mee

Je kunt de Sella Ronda op twee verschillende manieren skiën. Volg je de groene bordjes, dan ski je met de klok mee. De oranje bordjes gaan tegen de klok in. Onze gids tipte ons om voor de groene route te gaan. De pistes op dit traject zijn glooiender en breder waardoor je extra goed van het mooie uitzicht kunt genieten. Je kunt natuurlijk ook beide routes doen! Houd dan wel de tijden van de liften in de gaten, zodat je jezelf een duur taxiritje bespaart.

Foto: Alta Badia.org

★   Tip 2: Neem je tijd

De Sella Ronda is in totaal 26 km lang (inclusief liften 40 km), dus in 2,5 uur kun je een flink eind van de route skiën. Trek er echter gerust een hele dag voor uit. Onderweg kom je langs talloze mooie plekjes waar je even rustig van het mooie uitzicht wilt genieten of jaloersmakende foto’s wilt maken. Ook geeft het je de kans je favoriete afdalingen nog een keer te maken.

★Tip 3: Krijg alvast een sneak preview van je favoriete skigebied

Tijdens de Sella Ronda krijg je een sneak preview van maar liefst vier waanzinnig mooie ski-gebieden: Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa-Carezza. Deze skigebieden behoren tot de Dolomiti Superski. Dat betekent dat je met 1 skipas kunt genieten van maar liefst 1.220 kilometer aan piste. Kijk dus goed om je heen, zodat je je favoriete skigebied voor de volgende dag uitgebreid kunt ontdekken.

★ Tip 4: Laat je boterhammen thuis

Nog een reden om genoeg tijd uit trekken voor de Sella Ronda is de enorme hoeveelheid leuke restaurantjes en berghutten langs de route. Het ene terras ziet er nog aanlokkelijker uit dan het volgende. En nog een groot voordeel van het zuiden van Tirol: de Italiaanse keuken!

Drankje Dolomieten
Tiramisu Dolomieten

★Tip 5: Eet vis op de berg

Restaurant ‘Rifigio Comici’ is een absolute must-stop. In dit hippe restaurant aan de piste eet je lasagnes, pasta’s, vleesgerechten, maar vooral de vis is een aanrader. Nu kan vis in de bergen niet de bedoeling zijn, maar voor deze maken we een uitzondering. De vis wordt elke dag per helikopter vers ingevlogen vanaf de Adriatische Zee. Leuk weetje: het restaurant is vernoemd naar de Italiaanse klimmer Emilio Comici (1940). Deze waaghals beklom als eerste mens de noordwand van de Grosse Zinne, één van de hoogste bergtoppen van de Dolomieten.

foto: Refugio Comici

★ Tip 6: Neem zonnebrand mee

De kans is groot dat je tijdens de Sella Ronda in de zon skiet, want die schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar. Voor papsneeuw door al die zon hoef je niet bang te zijn. De sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de sneeuw mooi blijft.

Sella Ronda sun | Travelvibe

★ Tip 7: Laat je voorttrekken door een paardenslee

Heb je na al deze Sella Ronda tips de smaak te pakken? Kies dan voor de Lagazuoi-ronde. De pistes zijn een stuk pittiger dan die van de Sella Ronda, dus een beetje ski-ervaring heb je wel nodig. De route brengt je door een smalle vallei, langs een bevroren waterval op de 8 km lange Armentarola piste. Een afdaling die bekend staat als één van de meest indrukwekkende van de Alpen. Maar het hoogtepunt moet dan nog komen: de paardenslee onderaan de piste. Grijp één van de lussen aan het lange touw en laat je de laatste kilometers terug naar Armentarola voorttrekken door paarden!

Opstapplaatsen Sella Ronda?

Je kunt in Val Gardena/Gröden, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa starten met de Sella Ronda route. Je kunt de hele route skiën met de Dolomiti-superski pas. In totaal heb je met deze pas toegang tot meer dan 1200 km piste.

Weer Sella Ronda

Wil jij weten of het een mooie zonnige dag is op jouw Sella Ronda trip? Check dan vooraf altijd even de Sella Ronda Webcams voor het actuele weer op de berg.

sella ronda piste plan

Meer Sella Ronda tips nodig?

Op de officiële website van Zuid-Tirol vind je nog veel meer informatie over deze skitocht.

Travelvibe bezocht de Dolomieten in het voorjaar. Ontdek hier hoe het is om te skiën in de Dolomieten.

Travelvibe op wintersport

Travelvibe zou het liefst altijd op wintersport zijn! Ontdek hier de wintersportplaatsen die we al bezochten.