Activiteiten Sicilie Travelvibe

Ken je dat? Dat je om door een lichte herfstdip heen te komen alvast op zoek gaat naar een zonnige vakantie voor volgend jaar? Onze potentiële zonbestemming voor het komend jaar is Sicilië. Wat ons zo aantrekt aan dit Italiaanse eiland? Het fijne klimaat, de ruige natuur, de boeiende mix van oosterse en westerse cultuur én natuurlijk de parelblauwe zee en de witte stranden. We dromen even verder en denken aan wat wij zouden willen doen op prachtig Sicilië:

Met een 4WD cruisen over de flanken van de Etna

Absolute ‘must do’ op Sicilië is een bezoek aan de bekendste vulkaan van Italië: de Etna. Je kunt met een gewone auto tot 1900 meter komen en dan een kabelbaan nemen naar 2500 meter. Het lijkt ons echter het allerleukst om met een 4WD tour de Etna op te gaan. In een dag rijd je dan zowel over het asfalt als over de gravelpaden. Zo kun je de flanken van de vulkaan écht verkennen vol lavavelden, oude kraters, lavagrotten en magmastromen. Met een beetje geluk ligt er in het voorjaar zelfs nog sneeuw op de top en gooi je nog een paar sneeuwballen.

Een fietstour maken door Palermo: de ultieme mix van culturen

Eén van de andere highlights van Sicilië is Palermo. Deze stad staat bekend om zijn rijke verleden. Het was ooit de hoofdstad van het Normandische koninkrijk, maar het werd ook lange tijd door de Arabieren overheerst. Gevolg: een boeiende mix van Normandische en Arabische gebouwen. Omdat Palermo best lastig kan zijn om in te rijden, lijkt het ons dé perfect stad om met een fietstour te ontdekken. Dan hoeven we zelf niet te rijden en zien we wél alle highlights. Dit zijn onder andere: de Cappella Palatina, een kapel uit de Normandische periode en het Palazzo Reale, een paleis in renaissance stijl waar tegenwoordig het Siciliaanse parlement in huist. Daarnaast brengen we daar graag een bezoekje aan het Museo Archeologico Regionale waar je vele voorwerpen uit de rijke geschiedenis van het eiland vindt. Tot slot fietsen we natuurlijk even langs de kathedraal van Palermo die je hieronder ziet:

Wijn drinken

De combinatie van een zonnig meditteraans klimaat met de vruchtbare grond rondom een vulkaan schijnt heerlijke wijnen op te leveren. De echte eilandwijnen van druivenrassen als de Nero d’ Avola, Frappato en de Nerello Mascalese zijn volgens experts dankzij overvloedige zon: vol, kruidig en aromatisch. Dat willen wij wel eens proeven!

Etna vineyard | Travelvibe
CC: blissful adventurer

Een Siciliaanse badplaats bezoeken

Omdat de oostkust nogal druk schijnt te zijn, ontdekken wij graag de gezellige badplaatsjes aan de noordkust zoals Cefalù en Castellamare. Hier vind je volop smalle steegjes, gezellige restaurantjes en natuurlijk een azuurblauwe zee!

CC: Italyguides.it

Wandeling door de Alcantara-kloof

Ooit vond hier een vulkaanuitbarsting van de Etna plaats. Hierdoor werd het dal waar de rivier de Alcantara doorheen liep,  bedolven onder een laagje lava. Een aardbeving zorgde er daarna voor dat de lava werd gespleten. Zo ontstond een kloof van vijfhonderd meter lang, zeventig meter diep en vijf meter breed. Het lijkt ons geweldig om te gaan wandelen door deze kloof. Er zijn verschillende wandelpaden, waarbij je onderweg prachtige plekken passeert. Naast wandelen kun je er ook body raften. Ook dat is een optie als we een dappere bui hebben!

alcantara kloof Travelvibe

Praktische info Sicilië:

Taal: Italiaans, Siciliaans
Fijne touroperator voor Sicilië: Neckermann, check hier hun aanbod voor Sicilië vakanties  
Luchthavens: Catania (Fontanarossa), Palermo ( Falcone – Borsellino), Trapani (Vincenzo Florio) en Comiso
Vluchtduur:
+/- 2,5 uur
Ferry-routes:
Vanuit het vasteland van Italië naar Catania, Messina, Milazzo Palermo Trapani
Oppervlakte Corsica:  
25.709 km²
Grootste stad:
Palermo

Kaart Sicilie Travelvibe

Meer Travelvibe in Italië? 

Het is niet de eerste keer dat Italië bij Travelvibe op de bucketlist staat. Zo reist Laura regelmatig naar Sardinië en bezocht Yvon afgelopen zomer het Comomeer.

Heb jij nog Sicilië-tips voor ons?