Wil jij dit prachtige winterse weer ook het liefst zo mooi mogelijk vastleggen maar weet je niet altijd hoe je dat het beste kunt doen?  In deze nieuwe blog tippen we je vijf goede manieren om prachtige winterse foto’s te maken (met je iPhone)

Tip 1: Zoom in op rijp of ijs

Voel jij altijd de neiging op dat mooie winterse landschap in zijn geheel te fotografen? Dan kan prachtig foto’s opleveren, maar je kunt het winterse gevoel ook heel goed vast leggen door te focussen op mooie rijp of ijs. Het mooie winterse landschap op de achtergrond dient dan als een mooie wazige achtergrond.

2. Ga altijd op zoek naar een vleugje kleur

Een winters landschap levert je vaak een prachtige bijna egaal witte achtergrond op. Daarmee kun je items die wel kleur hebben er perfect uitlichten. Ga voor iets wat van nature voorkomt in de natuur zoals besjes of gekleurde blaadjes. Zijn die niet voorhanden, zorg dan voor iemand met een kleurige outfit of rugzak. Daardoor zal het oog van de kijker direct worden getrokken en dat levert jou weer extra Insta-likes op.

3. Wees er vroeg bij

Een winters landschap is op zijn mooist in de vroege ochtend. Dan is de rijp en sneeuw nog helemaal vers. Zeker als de temperatuur later op de dag boven het vriespunt komt, loop je kans dat het prachtige winterse landschap dat je uit je slaapkamerraam zag toen je wakker werd, er een paar uur later toch net iets minder mooi uitziet. Dus hup je bed uit en ga direct op pad om de mooiste winterfoto’s te maken!

4. Pas de belichting handmatig aan

Wat foto’s maken in de winter lastiger maakt is dat je iPhone camera er door in de war raakt en foto’s al snel onderbelicht zijn . Als je de camera dus laat staan op automatische belichting levert dat soms nogal suffe en saaie foto’s op. Door de instellingen zelf handmatig aan te passen, krijg je veel sprankelendere foto’s. Zelf de belichting aanpassen op je iPhone doe je door te tikken op het object wat je wilt fotograferen en het zonnetje voor de belichting op en neer te schuiven.

5. Laat winterse actie zien

Bij winters weer hoort wintersport. Laat daarom dus vooral zien wat je allemaal kunt doen in een winters landschap. Zet je kind op een slee, trek je schaatsen aan voor een rondje over het ijs of laat je fotograferen terwijl je op topspeed een helling af skiet. Bij mooi winters weer is het bovendien nog eenvoudiger mooie foto’s te maken. Hou de shutterknop op je iPhone ingedrukt. Zo blijft je camera fotograferen. Check ‘s avonds wat voor jou de mooiste actiefoto is.

Maak een winterfotoboek

Lukt het jou na veel oefenen om de mooiste winterfoto’s te maken? Overweeg dan om een winter fotoboek te maken. Dat geeft gegarandeerd een afkoelend effect als je er op een hete zomerdag nog eens doorheen bladert.