Travelvibe reist meestal rond Nederland of in de rest van Europa. Maar zo nu en dan komen we een bestemming tegen die zo mooi is dat we er wel over moeten schrijven. Dat geldt ook voor Cuba. Als je foto’s ziet van deze bestemming, wil je direct een ticket boeken en je rugzak vullen met je visum, een paspoort en een stapel bikini’s. Daarom delen wij vijf mooie ‘must sees op dit waanzinnige eiland in de Caraïben met je…

Rook een Cubaanse sigaar in Valle de Vinales

Ontdek het weelderige landschap van deze mooie Cubaanse vallei. Op de vruchtbare rode bodems wordt tabak verbouwd. Als je er dan toch bent, breng dan zeker een bezoekje aan één van de tabaksboerderijen en ontdek hoe tabak wordt verbouwd, geoogst en verwerkt tot de beroemde dikke Cubaanse sigaren.

Valle_Viñales_in_Cuba

Chillen op de stranden van Cayo Ensenachos

Toe aan een beetje ontspanning tijdens je rondreis op Cuba? Ga dan een dagje relaxen op de stranden bij Cayo Ensenachos. Geniet van de  zonnestralen, dobber rond in turquoise blauwe zee en leun achterover in je hangmat met een lekkere Cubaanse rum cocktail in je hand. Toe aan wat meer actie? Neem een duik in de oceaan en ontdek de bijzondere onderwaterwereld vol tropische vissen en  koraal. Natuurlijk maak je ook even een foto van de roze flamingo’s waar dit strand zo beroemd om is.

Op Salsales in Santiago

Als jij denkt dat alleen de hoofdstad van Cuba de moeite waard is, dan heb je het mis want ook Santiago, de tweede stad van Cuba, wil je zeker ontdekken. Bewonder de pastelkleurige koloniale gebouwen of ga op zoek naar  de fascinerende geschiedenis van deze stad. Op de Plaza de la Revolucion bijvoorbeeld leer je alles over helden uit de onafhankelijkheidsoorlogen op Cuba. Toch is Santiago bovenal een heerlijke, bruisende stad en daar moet je van genieten. Proef er van de heerlijke Cubaanse rum in het Museo Del Ron of neem salsa-les en dans de hele nacht de Salsa.

Maak een hike door het Escambray-gebergte

Ontsnap aan de drukte in de steden met een uitstapje naar het natuurreservaat Topes de Collantes in het afgelegen Escambray-gebergte op Cuba. Dit weelderige en groene landschap staat bekend om zijn ongelooflijke schoonheid en kun je het het beste al hikend verkennen.

Topes de Collantes

Duik in het koloniale verleden van Trinidad 

In Trinidad heb je het gevoel dat je een stapje terug gaat in de tijd. Je vindt er enkele van de best bewaarde koloniale straten van Cuba. De stad is dan ook  uitgeroepen tot  UNESCO-werelderfgoed. Dwaal langs de vele kleurrijke gebouwen en verken charmante pleinen in de schaduw van de hoge palmbomen. Luister naar live muziek in Casa de la Musica en dans er op los Daarna geniet je van een ijskoude mojito in één van de vele barretjes in de de stad.

Bezoek de highlights van de hoofdstad van Cuba  

Havana is de hoofdstad van Cuba en er is meer dan genoeg te beleven. Je vindt er volop kleurrijke art-deco huizen en bijzondere koloniale straten. Kijk je ogen uit naar de Vintage Cadillacs die door de stad rijden en geniet van de live muziek in smalle steegjes. Breng natuurlijk ook even een bezoekje aan Morro Castle, de bekende toegangspoort tot Cuba of maak een wandelingetje naar de vuurtoren voor een mooi uitzicht over de stad. Ontspan daarna met een gekoelde daiquiri in een lokale bar en geniet van de ontspannen sfeer van deze heerlijke stad.

Havana - Cuba

Zelf naar Cuba?

Cuba is het beste per vliegtuig te bereiken. Je vliegt er in iets meer dan tien uur met een directe vlucht naar toe. Zorg er wel voor dat je op tijd een visum Cuba aanvraagt, want zonder visum kom je Cuba helaas niet in.

Meer Travelvibe buiten Europa?