vakantie nederland tips

Het is hartstikke leuk om tijdens een vakantie het eigen land te ontdekken! Vaak hebben we het idee dat we ver weg moeten gaan, maar ook op vakantie in Nederland is er van alles te beleven. Je bent ook nog eens in no time op de plek van bestemming: lekker praktisch. Waar kun je allemaal naartoe gaan in Nederland? Wij tippen je vijf leuke regio’s:

1. De Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden heb je het gevoel dat je écht even weg bent. Je moet immers een tocht met de boot maken: zo is het net alsof je de oversteek maakt naar een verre locatie. Je hebt verschillende eilanden om uit te kiezen. Je kunt ze ook allemaal een keer te bezoeken! Mooie wandeltochten, fietstochten en natuurlijk een bezoek aan het strand: je bent wel even zoet op de Wadden. Vergeet niet om voor elke situatie de juiste kleding in te pakken. Denk aan een regenjas dames voor bescherming tegen wind en nattigheid. Als er juist goed weer op komst is en je kunt zwemmen in de zee, trek je een mooie bikini aan! Het ligt er maar net aan in welk seizoen je op reis gaat 🙂

2. De Veluwe

Een andere leuke regio voor een vakantie in eigen land is de Veluwe! Geniet van de natuur met urenlange wandelingen of fijne fietstochten. Toe aan een bijzondere overnachting op de Veluwe? Je kunt er verblijven in een boshuisje. Dat is weer eens iets anders dan een overnachting in een hotel. Het is in elk seizoen tof om hier op bezoek te gaan, omdat de natuur er in elk seizoen anders uit ziet. Van nieuw groen in de lente tot juist prachtige herfstbladeren in het najaar.

3. De kust

We hebben in Nederland natuurlijk een lange kustlijn. Daar kun je dan ook goed gebruik van maken als je op reis wilt gaan! Er zijn verschillende kustplaatsen waar je kunt verblijven. Je kunt denken aan een grotere stad of juist een klein dorp – bepaal zelf wat je het fijnst vindt tijdens het verblijf. Of je nu gaat uitwaaien in de winter of een duik wilt nemen in de zomer: ook hier valt er weer voor elk weertype iets te zeggen.

Vakantie in Nederland

4. Randstad

Ga je juist liever naar een stad op vakantie? Breng dan een bezoek aan de randstad. Als je hier zelf niet in de buurt woont, is er een heleboel te ontdekken. Kies een van de steden uit of bezoek ze juist allemaal: het ligt er maar net aan hoeveel dagen je op pad gaat. Maak een lijst van restaurants, musea en winkels die je zou willen bezoeken: zo heb je een heleboel te doen.

5.Steden buiten de randstad

Ook buiten de randstad zijn er uiteraard veel steden te vinden in ons land! Ze zijn dan misschien wat kleiner, maar ze hoeven zeker niet minder saai te zijn. Het is leuk om van tijd tot tijd een weekendje weg te boeken naar een van de vele steden in Nederland!

Meer tips voor een vakantie in Nederland?