slapen in het bos | Travelvibe

Foto’s: Natuurhuisje.nl

Echt genieten van de herfst doe je in het bos. Het is dé plek om de indrukwekkende herfstkleuren, de mysterieuze nevel in de ochtend en het geluid van de knisperende bladeren onder je laarzen te ervaren. Als je dan ook nog eens kunt overnachten in het bos, beleef je de herfst écht op zijn mooist. Dus gingen wij voor je op zoek naar vijf huisjes in de Nederlandse bossen, zodat jij kunt slapen in het bos:

Top 5 boshuisjes | Travelvibe
slapen in het bos

1) Slapen in het bos bij de Hoge Veluwe

Wow! Dit is pas slapen in de bos. Dit stijlvol ingerichte vakantiehuis vind je op de Hoge Veluwe in ons eigen Gelderland. Na een dag wild spotten of bladeren trappen in de eindeloze bossen, geniet je nog even van een bokbiertje op het terras van de zwemvijver. Of je kruipt lekker in de hottub bij het huisje. En je kinderen? Daar heb je geen omkijken naar, want die spelen lekker in hun speelhuis op een holle boomstam.

Nummer 1

Dankzij de perfecte ligging, de fijne design inrichting en de uitgebreide faciliteiten voor kinderen is dit wat ons betreft dé perfecte plek om te slapen in de bossen. Daarom verdient dit boshuis de nummer 1 positie in onze top 5. Hier boek je dit vakantiehuis in Beekbergen of je boekt hier een Vakantiehuisje op de Veluwe.

Top 5 boshuisjes | Travelvibe

2) Slapen in het bos bij het Drents Friese Wold

Dit Friese vakantiehuis in Scandinavische stijl trok ons direct aan. De grote overdekte veranda maakt dit huis tot een échte topper in onze lijst. Wij zien ons al helemaal een glühweintje drinken in die fijne hangstoel op de veranda. Oh en hadden we al verteld dat je onder de overkapping een complete buitenkeuken vindt? Dit vakantiehuis ligt in de bossen bij het prachtige Drents Friese Wold. Hier boek je dit vakantiehuis in Wijnjewoude

slapen in het bos | travelvibe
slapen in het bos

3) Slapen in het bos bij de Loonse en Drunense Duinen

Als er één huisje is in deze top 5 dat helemaal opgaat in zijn omgeving, dan is het dit boshuisje in Haaren in Noord-Brabant. Het is omgeven door een bosachtige tuin van ruim 1000 m3. Ook liggen er maar liefst drie natuurgebieden op fiets-en wandelafstand: de Oisterwijkse vennen, de Loonse en Drunense Duinen en om de hoek ligt het natuurgebied ‘De Kampina’.

Betonlook

Daar komt bij dat de stoere betonlook die is gebruikt voor de inrichting van het huis, helemaal maakt dat wij hier het liefst deze herfst nog willen boeken. Hier boek je dit vakantiehuis in Haaren.

4) Slapen in het bos bij Bergen

Het beste van twee werelden; dat is dit stoere houten huis in het bos bij Bergen in Noord-Holland. Geniet van de bossen en duinen in dit gebied, of fiets in tien minuten naar het strand om de herfststormen te trotseren. De stoere, vintage inrichting zorgt ervoor dat we direct popelen om op de ‘reserveer nu’-knop te klikken als we dit huis zien. Hier boek je dit vakantiehuis in Bergen. Let op: op tijd reserveren is geboden bij deze locatie.

slapen in het bos

5) Slapen in het bos op de Utrechtse Heuvelrug

Deze voormalige schaapskooi vind je in de bossen bij Doorn. De ooit vervallen schaapskooi werd met de hulp van een architect prachtig gerestaureerd. Door het gebruik van veel natuurlijke materialen, wordt het gevoel van in de natuur zijn nog verder versterkt. Op kille avonden gebruik je de oude stookkachel in de woonkamer. Het terras biedt je een geweldig uitzicht op de bossen. Hier boek je de Schaapskooi in Doorn.

Meer bijzondere overnachtingen?

Ben jij op zoek naar meer bijzondere plekken in Nederland voor een weekendje weg of langer? Check dan deze blogs over slapen op het strand of over slapen op het water. Overnacht jij liever in een hotel in het bos? Ontdek dan snel onze hoteltips voor de Veluwe.

Meer tips of direct een huisje in een bos boeken?

Heerlijke huisjes in het bos
Slapen in en bij de Veluwse bossen