vakantie Griekenland

Een Griekenland vakantie heeft je veel te bieden. Dat hoeven we je vast niet uit te leggen. Tienduizenden kilometers kustlijn – mét witte zandstranden -, paradijselijke eilanden, ruim 7.000 jaar historie en de lekkerste gerechten maken een vakantie in Griekenland onvergetelijk. Met al die mogelijkheden ligt keuzestress wel op de loer… Daarom tipt Travelvibe je 10  must-do’s voor op je Griekenland-bucketlist.

★ Bergwandelen in Zagoria

Zagoria is een echt wandelparadijs. Deze regio in het noorden van Griekenland is adembenemend met zijn groene en ruige berglandschap. Eén van de mooiste plekken om te wandelen is de Vikoskloof. Tip: start in het dorpje Monodendri en daal via smalle paadjes af naar de bodem van de kloof. Zet je smartphone maar op panoramastand, want de uitzichten zijn zo fotogeniek als maar kan?

Vikos kloof

Olympia bezoeken

In de opgraving bij Olympia op Peleponnesos reis je terug naar de tijd van de allereerste Olympische Spelen. Het gebied was gewijd aan Zeus, dus een imposante Zeustempel mag hier niet ontbreken. Atleten beoefenden hun sporten in het gymnasium en het stadion. Wandel onder de tunnel bij het stadion door en stel je voor hoe gespierde sporters hier streden om de titel.

tempel

★ Van de rust genieten op groen Thassos

Groen en wit. Het zijn de kleuren van Thassos, het meest noordelijk gelegen van alle Griekse eilanden. De hoge pijnbomen geven Thassos zijn groene gezicht. De zandstranden en marmerrotsen zorgen voor het wit. Deze Griekse oase is een prima plek om tot rust te komen. Dat doe je in badplaats Skala Panagias op het Chrysi Ammoudia strand. Hoe het eruit ziet? Zijn bijnaam Golden Beach zegt genoeg.

★ Zeilen langs Griekse eilanden

Dé manier om zo veel mogelijk Griekse eilanden te zien? Huur een zeilboot en sluit aan bij een flottielje, een groep zeilboten die samen optrekt. Dat kan bijvoorbeeld bij de eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos. Voel de bries in je haar, de zon op je gezicht en luister naar de klotsende golven rondom de boot. Relaxter dan dit wordt het niet…

zeilen in Griekenland

★ Wegdromen bij de Caldera op Santorini

Het schitterende Santorini moet je gewoon eens in je leven bezoeken. De witte dorpjes liggen er aan de rand van een ondergelopen vulkaankrater, de Caldera. Dat betekent dat je vanuit elke hoek een magisch mooi uitzicht hebt. Vooral met zonsondergang.

santorini

★ Ga roadtrippen op het vasteland tijdens je Griekenland vakantie

Rondreizen in Griekenland? Doen! Laat je bijvoorbeeld verrassen door het vasteland. Van pittoreske dorpen tot adembenemende bergen (zie must-do nummer 1) en van stranden tot opgravingen. Met een huurauto koers je van Parga naar Thessaloniki en van Korinthe naar Athene. Cultureel hoogtepuntje: Athene met zijn akropolis vol monumenten uit de Griekse oudheid.

Relaxen in de thermale baden van Agios Fokas

Met honderden natuurlijke bronnen en thermale baden zou je denken dat wellness in Griekenland werd uitgevonden. Ultieme ontspanning vind je op het eiland Kos. Hier liggen de bronnen van Agios Fokas, direct aan zee. Het water is ongeveer 43 ºC en zou geneeskrachtige eigenschappen hebben.

★ Peddel door de grot van Melissani

Een grot bezoeken is in Griekenland altijd een bijzondere belevenis. Dat geldt zeker voor de Melissanigrot op Kefalonia. Met een bootje peddel je naar het hart van de grot, waar stalactieten het rotsplafond sieren. En heb je het water gezien? Zo helder als glas.

grot

★ Smullen van een Griekse foodtour

Souvlaki, moussaka, mezze, gyros… Loopt het water je al in de mond? Dan móet je in Griekenland gewoon een foodtour doen. Proef in Heraklion op Kreta kalitsounia– een soort kaashapjes – en olijfolie. Ook een aanrader voor foodies: een Griekse wijngaard en een olijfoliefabriek bezoeken om te zien hoe deze lokale lekkernijen gemaakt worden.

★ Het onbewoonde eiland gevoel ervaren

Van de duizenden Griekse eilanden zijn er ongeveer 200 bewoond. Dat betekent dat er nog veel meer eilanden onbewoond, onontdekt en ongerept zijn. Een daarvan is Rinia, bij het populaire Mykonos. Vanaf de haven van Mykonos vaar je in een uur naar de turquoise baaien van Rinia. Hier geen zandstranden vol ligbedden en rieten parasols, je bent er echt (bijna) alleen op de wereld.

Zelf op Griekenland vakantie?

Via VakantieDealz.nl boek je snel een fijne vakantie. Check hier direct de aanbiedingen voor een goedkope vakantie naar Griekenland.

Meer Griekenland blogs van Travelvibe

Lees meer op: