programma gouda bij kaarslicht 2019

Laat die donkere dagen maar komen, want over exact week is het zover! Dan vindt de 64ste editie van Gouda bij Kaarslicht plaats: één van de oudste lichtfeesten van Nederland. In de historische binnenstad van Gouda kun je genieten van muziek, straattheater, dans én duizendenden kaarsen. Hoogtepunt van de avond is het aansteken van de lichtjes in de enorme kerstboom op de Markt voor het stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal voor en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes. Weten hoe het Programma van Gouda bij kaarslicht 2019 eruit ziet? Download het hier en ontdek een paar leuke highlights:

Highlights Gouda bij Kaarslicht

Travelvibe tipt je deze highlights uit het programma:

    • Dol op meezingen? Doe mee aan de Kerst Sing-a-long in de grote zaal van de schouwburg van Gouda. Samen met anderen zing je mee met alle bekende kersthits. Als je zo niet in de kerststemming komt, weten wij het ook niet meer.  Op de site van de Goudseschouwburg lees je er alles over. Tijd: 20.30 – 22.00 uur.
    • Bewonder de lichtkunstwerken, -projecties en -installaties tijdens de 8e editie van LichtKunstGouda. Het thema is dit jaar de Vier Elementen. De symboliek en beeldende kracht van de vier elementen staan centraal in LichtKunstGouda 2019. Twee weken lang zijn diverse lichtkunstwerken, -projecties en -installaties te zien en te beleven op verschillende binnen- en buitenlocaties rondom de Sint Janskerk. Op lichtkunst in Gouda vind je meer info. Tijd: 14.00 – 22.00 uur
Winterfair Gouda
  • Smul van lokale gerechtjes op de Winterfair. Achter de Sint-Janskerk van Gouda vind je meer dan 70 stands met overheerlijke (seizoens-)producten en op het foodplein geniet je van heerlijke verse gerechten. Als je er toch bent, loop dan ook even langs het kerstverhaal of steek een kaarsje aan voor je geliefden in de kerk. Tijd: 11.00 – 22.00 uur.

Programma Gouda bij Kaarslicht

Op deze site vind je het volledige programma gouda bij kaarslicht 2019. Meer informatie over het evenement vind je op  Gouda bij Kaarslicht.

Meer Gouda op Travelvibe?

Gouda werd al eens gekozen tot de beste middelgrote binnenstad van Nederland. Maar wat maakt deze stad zo bijzonder en waar moet je zijn in Gouda? Wij vroegen het onze lezers en zo kwamen we tot deze 5 must visits in Gouda.