Ben jij – net als wij – ook voor minder plastic in onze oceanen? Een mooie eerste stap is dan om dan met je travel gear een beetje mee te helpen. Daarom speurden wij het internet voor je af op zoek naar de leukste no plastic-reisproducten. Deze eco must haves kun je zo op je verlanglijstje voor dit jaar zetten:

Pela case

1. Afbreekbaar smartphonehoesje

Een beschermhoes voor je smartphone is onmisbaar, maar waarom zijn ze altijd van plastic? Daar bedacht het Canadese Pela Case een oplossing voor. Zij willen verdere vervuiling van onze oceanen voorkomen en ontwikkelden ‘s werelds eerste afbreekbare smartphonehoes.

In de webshop van Pela vind je nu diverse hippe modelletjes. Ben je toe aan een nieuw telefoonhoesje? Dan kan de oude; hup, zo de groene kliko in. Pela Case-hoesjes kosten je rond de 31 euro. Bezorging in Nederland is gratis.

4 Ocean armband | Travelvibe

2. Oceaanvriendelijke armband

Deze fijne armbandjes van 4Ocean zijn gemaakt van gerecycled plastic dat uit de oceanen is gehaald. Koop je een armbandje, dan kan er met jouw bijdrage weer een halve kilo plastic uit de oceaan worden gehaald. Wie wil daar nu niet aan bijdragen? Zo’n pareltje draag je heel graag om je pols. Je koopt een 4Ocean-armbandje voor ongeveer €23 euro (inclusief verzending)  in de webshop.

BELIEVEINBETTER

3.  Duurzaam tasje

Wij zijn dol op dit soort tasjes op reis. Je stopt er je elektronica in, de pennen voor je reisdagboek of je gebruikt ze als portemonnee. Superhandig toch! Dit tasje is ook nog eens gemaakt van duurzaam linnen en er staan diverse opbeurende quotes op. Je koopt dit tasje voor ongeveer €13 in de webshop van Pela. Bezorging is gratis.

Bamboo cup | Travelvibe

4. Koffiebeker met wereldkaart

Met deze koffiebeker hoef je nooit meer een bekertje weg te gooien. En met de wereldkaart op je mok zoek je tijdens je reis gewoon alvast je volgende bestemming uit.  De Bamboocup ‘around the world’ is volledig gemaakt van bamboevezels en dus afbreekbaar. Ook handig: hij kan gewoon in de vaatwasser.      

dopper insulated | Travelvibe

5. Steamy pink dopper

Wist jij dat 50% van het plastic na gebruik direct wordt weggegooid? Hier draag jij niet meer aan bij met deze steamy pink dopper in je reistas. Dankzij de isolatielaag aan de binnenkant houdt hij je drankje tot 9 uur warm en tot 24 uur koud. Onderweg plastic wegwerpflesjes kopen, is dus nooit meer nodig. Goed gevoel hé! Je koopt deze hippe roze beauty van een dopper voor €30,45.

Meer cadeautjes voor reizigers?

Check deze cadeautjes voor reisfanaten of ontdek deze  reiscadeaus voor onder de kerstboom