Foto: Dennis Borup Jakobsen

Maak jij binnenkort een stedentripje naar Aarhus in Denemarken en ben je ook dol op uitwaaien aan zee? Breng dan een bezoekje aan het Ballehage strand vlak buiten Aarhus. Daar vind je ‘Den Uendelige Bro’ (de oneindige brug), een cirkelvormige houten pier waar je oneindig rondjes op kunt blijven lopen. Je kijkt uit op de zee, het bos en de skyline van Aarhus. Travelvibe maakte er een korte tussenstop…

Onderdeel van Sculpture by the Sea

De oneindige brug is een ontwerp van architechen Niels Povlsgaard and Johan Gjødes. De houten pier werd in eerste instantie gebouwd als kunstproject. Het was onderdeel van het ‘Sculpture by the Sea’ evenement in 2015. De inwoners van Aarhus vonden de pier zo mooi dat ze deze graag wilden houden. Daarom besloot de gemeente uiteindelijk bij te dragen aan de reconstructie van de brug. Het is nu een permanent kunstwerk.

oneindige brug Aarhus
oneindige brug

Onze indruk van de oneindige brug

Wij bezochten de oneindige brug eind augustus 2019. De brug is zeker geen grootschalige toeristenattractie; het is wel een absolute aanrader voor een korte tussenstop of een picknick op het nabijgelegen strand. Kinderen rennen er lekker rond en zelf geniet je van het uitzicht op de skyline van Aarhus, het strand en het bos dat er vlak bij ligt.

Wanneer kun je de oneindige brug bezoeken?

De toegang tot het kunstwerk is gratis. Er is een kleine gratis parkeerplaats aan de overkant van de strandweg waar je je auto kwijt kunt. Let op: de oneindige brug is niet het hele jaar te zien. Je kunt het kustwerk bezoeken van mei tot en met oktober.

Hoe kom je er?

Neem vanuit het centrum de kustweg naar het zuiden.
Het adres voor Google maps is:
Ørneredevej 3
8000 Aarhus
Denemarken

Meer Aarhus tips?

Op Visit Aarhus vind je nog veel meer tips over deze mooie stad.

Check deze video van ‘Den Uendelige Bro’:

Meer tips over Denemarken?

Travelvibe maakte al eens een rondreis door Djursland en we laten je zien waarom Djursland zo’n perfecte gezinsbestemming is. Of check onze drone-video van het strand van Grenaa in Denemarken.