Afgelopen zomer kwam een lang gekoesterde droom uit. Travelvibe bezocht: New York City of wel ‘The Big Apple’.  We genoten van de indrukwekkende skyline, de vele bezienswaardigheden en last but not least de tomeloze energie van de New Yorkers zelf. In onze nieuwste blog nemen we je daarom mee langs enkele van de highlights die je echt gezien moet hebben in New York.

★ Wandelen door Highline Park

Toe aan een relaxte wandeling door New York? Dan kunnen we je een wandeling van 2,3 kilometer door Highline Park absoluut aanbevelen. Wat ooit een in onbruik geraakte oude goederenspoorlijn was, is nu omgetoverd tot een prachtig park. Er zit zelfs een Nederlands tintje aan want de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf verzorgde er de beplanting. Terwijl je over de verhoogde promenade loopt, geniet je van een adembenemend uitzicht op Manhattan en de Hudson-rivier, en al wandelend ontdek je diverse kunstwerken langs de route. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van een rustmomentje.

★  Fietstocht door Central Park

Een bezoek aan New York City is natuurlijk niet compleet zonder een fietstocht door het iconische Central Park. Huur een fiets (met een gids of zonder) en verken dit groene toevluchtsoord in het hart van de stad. Fiets over kronkelende paden, langs prachtige meren en weelderige tuinen. Natuurlijk pak je ook de highlights van het park mee, zoals het Bethesda Terrace, Strawberry Fields en het Jacquelyn Kennedy Onassis Reservoir.

★ Naar de top van het Empire State Building

Ook zoveel films gezien waarin de top van het empire state building een glansrol speelde? Neem dan de lift naar de top van het legendarische Empire State Building en geniet van adembenemende panoramische uitzichten over de stad. Vanaf het observatiedek op de 86e heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan, met zijn iconische wolkenkrabbers en zie je Central Park in de verte liggen. Absolute must see!

★9/11 Memorial bezoeken

Ongelofelijk indrukwekkend en een absolute must see als je in New York bent, is het 9/11 memorial. Naast het museum vind je twee enorme watervallen op de plekken waar de torens stonden, omringd door de namen van de slachtoffers. Het museum zelf biedt een zeer uitgebreide kijk op de gebeurtenissen van die dag en de nasleep ervan en vormt een prachtig eerbetoon aan de slachtoffers.

Wall Street ontdekken

Een bezoek aan New York City is niet compleet zonder een wandeling door Wall Street, het financiële hart van de stad. Je bezoekt natuurlijk ook de New York Stock Exchange, een van ‘s werelds belangrijkste financiële beurzen. Je kunt er helaas niet naar binnen maar de imposante gevel en de beeldbepalende zuilen wil je zeker gezien hebben. Naast de NYSE bevindt zich de Federal Hall, een historisch gebouw waar George Washington ooit werd ingehuldigd als de eerste president van de Verenigde Staten.

Terwijl je verder wandelt maak je natuurlijk ook een foto bij het beroemde Charging Bull-beeld, dat symbool staat voor de financiële kracht en optimisme in VS. Dit iconische beeld trekt talloze bezoekers dus het is even wachten voor je aan de beurt komt, maar zeker leuk om even een kleine stop te maken.

Wandelend de Brooklyn Bridge oversteken 

Vanaf Wallstreet is het maar een klein stukje lopen naar De Brooklyn Bridge. Deze legendarische hangbrug verbindt de stadsdelen Manhattan en Brooklyn en is een van de meest herkenbare symbolen van de stad. Met zijn imposante torens en elegante ontwerp is de Brooklyn Bridge een absolute must-see bestemming.  Je kunt de Brooklyn Bridge eenvoudig te voet oversteken via het speciale voetpad dat is afgescheiden van het verkeer. Terwijl je wandelt, voel je de pulserende energie van de auto’s onder je voeten  fietsers en andere voetgangers  je passeren.

Als je over de Brooklyn Bridge wandelt, heb je bovendien een adembenemend uitzicht op de stad. De skyline van Manhattan strekt zich uit voor je uit, met glinsterende wolkenkrabbers die je blikveld volledig vullen. De brug zelf is een architectonisch juweeltje, met zijn gotische bogen en stalen kabels die de brug verankeren. Terwijl je over de brug loopt, voel je de geschiedenis echt tot leven komen. De Brooklyn Bridge werd in 1883 geopend en was ooit de langste hangbrug ter wereld. Het was destijds een baanbrekende prestatie in de techniek en die de vooruitgang van Amerika als een moderne natie symboliseerde. Ook een must see dus!

Meer tips van Travelvibe over de verenigde staten?