Spanje is een van populairst bestemmingen voor toeristen, met zijn prachtige stranden, historische steden en mooie natuur. Of je nu op zoek bent naar cultuur, of gewoon wilt ontspannen in het zonnetje, er is altijd wel iets te doen in dit mooie land. Wij sommen hieronder enkele van de mooiste plekken op in dit land met zijn eindeloze mogelijkheden.

Geniet van de mooiste stranden

Spanje beschikt over een paar van de mooiste stranden ter wereld. De kustlijn is meer dan 4.000 kilometer lang en er zijn verschillende soorten stranden te vinden, van rustige baaien tot levendige stadsstranden. Eén van de populairste Spaanse strandbestemmingen in Spanje is de Costa Brava, met haar groene kustlijn en mooie baaitjes. Een andere populaire bestemming – en mijn persoonlijke favoriet – is de Costa del Sol in Spanje, waar je kunt genieten van het heerlijke mediterrane klimaat. Op zoek naar een rustige strandbestemming in Spanje? Ga dan eens naar Galicië of Asturië in het noorden. Daar vind je prachtige ongerepte stranden.

Bezoek unieke steden en dorpjes

In Spanje zijn er oneindig veel mooie steden en dorpjes te vinden, elk met hun eigen unieke karakter. In het noorden vind je de prachtige badplaats San Sebastián waar je kan genieten van lekkere pintxos. Ook in het noorden ligt Santiago de Compostela, dat bekend staat om haar historische gebouwen en monumenten. Een andere stad vol cultuur is het mooie Toledo, in het midden van Spanje. In het zuiden mag je zeker Granada niet overslaan, waar je het Alhambra kan bezoeken – een van de meest indrukwekkende Moorse bouwwerken ter wereld. Doe je het liever wat rustiger aan, dan zijn er ook veel charmante dorpjes in Spanje die perfect zijn voor een ontspannende vakantie. Denk bijvoorbeeld aan het mooie witte dorpje Frigiliana, vlak bij de Costa del Sol in Andalusië, of Cudillero in Asturië. Beide plaatsen bieden adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en de zee.

Ervaar authentieke marktjes en festiviteiten

Spanje is een land met een rijke cultuur en tradities, waarvan vele nog steeds worden gevierd. Er zijn tal van markten en festivitieten die je kunt bezoeken om de authentieke Spaanse cultuur te ervaren. Enkele niet te missen markten vind je in steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia en Sevilla. Hier kun je lokale producten, zoals olijven, manchego-kaas en jamón serrano proeven. Je kunt er ook handgemaakte sieraden of traditionele Spaanse schoenen op de kop tikken.

Daarnaast worden er jaarlijks vele festiviteiten gehouden in Spanje. De meest populaire zijn San Fermin in Pamplona, Las Fallas in Valencia en La Tomatina in Buñol. Hier kun je genieten van lokale muziekoptredens, straatparades en andere activiteiten die typisch zijn voor de Spaanse cultuur.