De meeste mensen gaan het liefst op vakantie naar een warm land, ook in de winter. Maar een vakantie naar een kouder oord kan net zo leuk zijn! Niet je standaard wintersportvakantie, maar gezellige steden vol met verlichting. In deze blog geven we je wat inspiratie voor heerlijke vakanties naar prachtige plekken in de winter!

Lapland

Bovenaan dit lijstje staat uiteraard Lapland. Lapland is een uitgestrekt stuk land in Noord-Scandinavië en in de winter is het net een sprookje. Je kunt hier enorm goed de sterren zien en als je geluk hebt zelfs het Noorderlicht! De beste periode voor een vakantie Lapland is van begin december tot half april. Gemiddeld wordt het overdag tussen de -5 en -15 graden in deze periode en februari is de koudste maand.

In maart is wintersportkleding genoeg

Houd je niet van extreme kou? Dan kun je het beste in maart naar Lapland gaan! Qua kleding heb je aan gewone wintersportkleding genoeg. Bij excursies kun je ook soms extra kleding huren die je ook echt nodig zult hebben! Het kan natuurlijk ook lekker zijn om thermokleding onder je wintersportkleding te dragen als je het echt snel koud hebt. In Lapland kun je enorm veel verschillende excursies doen zoals huskytochten, ijsvissen, een rendiersafari, sneeuwscooter rijden of slapen in een ijshotel. Ook voor kinderen is er in Lapland genoeg te doen, alle excursies zijn ook kindvriendelijk. Allemaal gave ervaringen die echt once-in-a-lifetime zijn!

IJsland

IJsland is ook een perfecte bestemming voor een prachtige wintervakantie. In IJsland heb je prachtige natuur, zoals watervallen, vulkanische gebieden en ijsschotsen. Wanneer je naar IJsland gaat, is het aan te raden om een rondreis te doen, om zo alles van het eiland te kunnen zien. De hoofdstad Reykjavik is ook een leuke stad voor toeristen, er is namelijk een hoop te doen! Je kunt er heerlijk uit eten, naar de vele spa’s die de stad te bieden heeft en genieten van de leuke muziek.

Laagseizoen in de winter

Tijdens de winter is het laagseizoen in IJsland, dus je kunt er dan voordelig naartoe reizen! Als je in december gaat, is er een magische sfeer op IJsland met mooie lichtjes en sneeuw.  Ga op excursie naar de Golden Circle, dit is een prachtig natuurgebied in het zuidwesten van IJsland. Je gaat hierbij kijken naar een spuitende geiser, de mist van de Gullfoss-waterval voelen en naar binnen kijken bij een vulkanische krater. Kortom, IJsland is een perfecte bestemming voor een wintervakantie!