kleding voor stedentrip

Als je op stedentripje gaat, is het belangrijk om even goed na te denken welke kleding je in je koffer stopt. Je wilt comfortable kleding voor je wandelingen door de stad, maar je kleding moet ook ook stijlvol genoeg zijn om te dragen naar restaurants en naar alle bezienswaardigheden. Wij tippen je daarom vijf kledingstukken die handig zijn om mee te nemen op een stedentrip:

Comfortabele schoenen

Een stedentrip betekent vaak dat je veel loopt, dus een paar comfortabele schoenen zijn een must. Ga voor schoenen die al ingelopen zijn en zodat je zeker weet dat ze niet voor blaren gaan zorgen. Sneakers of wandelschoenen zijn dan aanraders. Vermijd hakken of schoenen met dunne zolen. Je krijgt er snel vermoeide voeten van en daardoor zijn ze niet geschikt zijn voor lange ontdekkingstochten door de stad.

Een veelzijdige jas

Of het nu koud of warm is; het is altijd een goed idee om een fijne jas mee te nemen op een stedentrip. Kies een lichte jas die gemakkelijk is op te vouwen, zodat je deze makkelijk kunt opbergen als je hem niet nodig hebt. Een jas met een afneembare capuchon of verstelbare mouwen kan soms handig zijn, omdat je deze jassen kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.

Een rugzak

Een rugzak is ook altijd handig om je spullen mee te nemen tijdens het verkennen van de stad. Kies een rugzak die comfortabel op je rug zit en groot genoeg is om je belangrijkste spullen in op te bergen, zoals je portemonnee, camera, waterfles en snacks. Een rugzak met meerdere vakken kan handig zijn zodat je snel toegang hebt tot de juiste spullen.

Een veelzijdige broek

Een broek die veelzijdig is, kan je veel tijd besparen tijdens het inpakken. Kies een broek die je zowel casual als chic kunt dragen, afhankelijk van de gelegenheid. Een spijkerbroek of een chino is vaak een goede optie. Vermijd broeken die snel kreukelen of vlekken tonen, omdat je deze meestal niet kunt wassen tijdens je een stedentrip. Tip: de broeken van Studio Anneloes  zijn van travelstof en kreuken niet.

Een sjaal

Een sjaal is een geweldieg accessoire om mee te nemen op een stedentrip. Je kunt hem gebruiken als een extra kledinglaagje op een koude dag, als een manier om jezelf te beschermen tegen de zon of als een stijlvolle toevoeging aan je outfit. Kies een sjaal die gemakkelijk op te vouwen is en niet te zwaar of te groot is om mee te nemen in je rugzak.