tips Gran Canaria

Zin om er dit najaar nog even lekker tussenuit te gaan? Op Gran Canaria kun je het hele jaar door genieten van het aangename klimaat en de prachtige stranden. Ook vind je er volop karakteristieke dorpjes, mooie natuur en verlaten stranden ver van het massatoerisme. Je moet er alleen net iets meer moeite voor doen. Travelvibe tipt je vijf bijzondere plekken op Gran Canaria die minder bekend zijn, maar die je wel gezien wilt hebben:

1. Cactualdea Park

Heb jij geen groene vingers? Dan heb je er vast eentje in huis: een cactus. Cactussen zijn er in overvloed te bewonderen in het Cactualdea Park, ’s werelds grootste cactuspark. In dit park in het westen van het eiland vind je duizenden cactussen die werden geïmporteerd uit landen als Guatemala, Bolivia en Madagascar. Naast de vele cactussen is er ook een grot waar je kunt ontdekken hoe mensen duizenden jaren geleden leefden. In het restaurant van het park worden typisch Canarische gerechten geserveerd en voor wijnliefhebbers is er een uitgebreide wijnkelder waar je kunt kiezen uit overheerlijke wijnen. Ook kun je er dieren voeren zoals ezeltjes en kippen. Aanrader voor het hele gezin!

2. Las Marañuelas

Gran Canaria beschikt over prachtige witte stranden, maar ze zitten in het hoogseizoen vaak behoorlijk vol. Als je liever de rust opzoekt, kies dan eens voor het strand van Las Marañuelas. Op dit strand met zijn donkere vulkanische zand is het heerlijk rustig. Het ondiepe water is net zo lekker warm als in het zuiden van Gran Canaria (minstens 20ºC) en de zee is er diepblauw. Foodies kunnen hier hun hart ophalen want in het stadje Arguineguín dat er vlak bij ligt kun je geweldige lokale en internationale restaurants vinden. Ook als je wat minder culinaire interesse hebt, zijn er genoeg tentjes waar je kunt genieten van een ijskoud drankje met uitzicht op het strand. Proost!

3. Puerto de las Nieves

Liefhebbers van idyllische vissersdorpjes worden zeker blij van dit dorpje in het noordwesten van Gran Canaria. Met zijn prachtige witte huisjes met blauwe luiken en gekleurde vissersbootjes in de haven voelt het net of je een schilderij binnenstapt als je hier aankomt. Locals komen hier vooral om  de heerlijke gerechten in de visrestaurants te proeven die direct aan het strand liggen. Onderschat de trip er naar toe echter niet. Je moet flink wat bochtige weggetjes bedwingen voor je in Puerto de las Nieves arriveert, maar met een visje op je bord en een ijskoud drankje ernaast ben je dat al snel vergeten!

Haven Puerto Las Nieves

4. Parque Natural Tamadaba

Zin in een dagje ‘off the beaten track’? Denk dan eens aan een roadtripje van de stad Agaete verder naar het zuiden. Deze indrukwekkend mooie kustroute leidt je dwars door het Parque Natural Tamadaba. Je passeert ruige berglandschappen, hoge kliffen, valleien en ravijnen en inheemse dennenbossen. Via de bochtige route heb je zo nu en dan een waanzinnig uitzicht op de oceaan. Must see!

5. Charco de las Espejos

Charco de las Espejos is een klein kustgebied met meerdere getijdenpoelen waar je overdag volop krabbetjes en andere zeediertjes kunt spotten als je goed stil zit. Tijdens het wachten kijk je uit op de roodwitte vuurtoren van Punta Sardina. Dit lijkt ons een heerlijke plek voor een romantische lunch met zijn tweetjes!

Dit moet je weten over Gran Canaria

Gran Canaria is het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden en is onderdeel van Spanje. Vanuit Nederland vlieg je er in zo’n 4,5 uur naar toe. Op het eiland vind je een zeer ruim aanbod van accommodaties. Een Hotel Gran Canaria is dan ook snel gevonden!