Net als wij dol op dat heerlijke gevoel van iets van je lijstje afstrepen, dan is Scratch Map missschien iets voor jou? Als je dit okergele kokertje openmaakt, vind je daarin een kraskaart van de wereld. Ga vervolgens aan de slag met een muntje om ‘jouw’ landen open te krassen, dan komen de achterliggende kleuren van de world scratch map vanzelf tevoorschijn.

De originele Scratch Map is bedacht en ontworpen in London in 2010 door een aantal creatieve geesten, die dol waren op krassen en hun reizen op een nieuwe manier in kaart wilden brengen. Dit leidde na een hoop testen en ontwikkelen tot de allereerste scratchmap. Inmiddels zijn er volop varianten van die eerste wereldkaart te bestellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wereldbol die je kunt krassen of een kaart met ons sterrenstelsel?

World Scratch Map kopen?

Er zijn verschillende versies van de World Scratch Map beschikbaar. Er is een speciale reiseditie, maar op de website vind je ook een ‘scratchbare’  wereldbol of  reisdagboeken met kraskaartjes van verschillende werelddelen.

Zin om te krassen?

De reisversie is beschikbaar vanaf 14,49 euro: