30 plus reistip Jitske Roos - Travelvibe

Hoe reist de 30 plusser? Kiezen zij – net als wij – veelal voor Europa of kijken ze ook verder over de grenzen. We vragen het aan een 30-plusser die sowieso van reizen houdt en ook nog een aardige 30+ reistip weggeeft! Dit keer:

Jitske Roos

“Ik ben een sportieve, ondernemende hardwerkende vrouw. Ik heb mijn eigen bedrijf ActieResult en help andere ondernemende bedrijven met hun groei-ambities. Dit doe ik vanuit mijn passie voor sales, marketing en communicatie. Ik werk vooral voor opdrachtgevers die gelieerd zijn aan de reisbranche; de branche waar ik in 1997 in terecht ben gekomen”.

Favoriete stad en/of regio in Nederland?

“Echt een favoriete stad of regio heb ik niet, want Nederland is ontzettend mooi. De stad waar ik wel regelmatig kom is Arnhem. Ik vind het een fijne stad, want het voelt voor mij als een groot dorp.”

Favoriete land in Europa?

“Mijn favoriete land in Europa is nu toch wel Spanje. Mede omdat ik hier in 2013 een tweede huis heb laten bouwen. Ik hou ontzettend van de Spaanse cultuur, het eten en de wijnen en cava’s. Ik vind de Spanjaarden erg vriendelijk en warm en hun glimlach is gemeend.”

Favoriete stad in Europa?

“Ik vind Madrid een hele fijne stad, maar ook Lissabon vind ik gaaf. Florence vind ik prachtig, maar ook een Berlijn vind ik gaaf. Ik kan en wil eigenlijk niet kiezen.”

Favoriet buiten Europa?

“Ik ga heel graag naar Amerika. Ik hou ook van Amerikanen; hun openheid waardeer ik en ik hou ervan om makkelijk contact te leggen en dat lukt goed in Amerika. New York vind ik echt tof voor een kleine week. Ik zou er niet kunnen en willen wonen, want ik ben toch meer een mens voor het platteland; ik hou van het vertoeven in de natuur. Maar voor een paar dagen vind ik de hectiek van New York wel gaaf. Ook aan Zuid-Afrika heb ik hele mooie herinneringen. ”

Reis je liever in Europa of buiten Europa?

“Ik heb geen voorkeur want de wereld is ontzettend mooi en ook ontzettend groot. Op dit moment past het reizen in Europa beter in ons leven, maar ik ben blij dat wij al ontzettend veel van de wereld hebben gezien en al op vele continenten van de wereld hebben rondgereisd.”

must visit 2017 - Madrid

De 30 plus reistip van Jitske Roos:

“Stel niet uit tot overmorgen wat je morgen ook kunt gaan doen. En denk ook niet later. Doe het vooral nu. Geniet van de kleine dingen die op je pad komen.”

Wat is je beste reisherinnering?

“Lastige vraag om er specifiek één uit te kiezen. Ik kijk nu jaren later wel gaaf terug op de vakanties die ik vroeger met mijn ouders en zussen had; elke zomervakantie gingen wij zes weken in het wild kamperen in Zweden. Bosbessen plukken, zwemmen in je privé-meer en iedere avond een kampvuurtje. Maar een hele goede reisherinnering is toen ik mijn man en kind in de kerstvakantie 2012, twee weken heb meegenomen op een verrassingsreis naar de Westkust van Amerika. Daar heb ik mijzelf getrakteerd op een helicoptervlucht door de Grand Canyon als bucketlist dingetje.”

Wat neem jij altijd mee op reis?

“Mijn paspoort, ondergoed en een tandenborstel en tandpasta. Tegenwoordig vlieg ik altijd met een iPod zodat ik mij tijdens de vlucht kan afsluiten van de andere passagiers en ongestoord aan boord kan werken of lekker een boek kan lezen. Dus een goed boek gaat ook altijd wel mee en dan is het 9 van de 10 keer een managementboek.”

Kies jij voor sneeuw of zon?

“Ik ben in juli geboren en ben een enorme zonaanbidder. Ondanks dat de sneeuw ook heerlijk is, kies ik toch 100% voor de zon.”

Ga je voor actief of relaxed op vakantie?

“Ik ga altijd voor een relaxte, actieve vakantie. Vakantie betekent voor mij tot jezelf komen en weer echt samenkomen en samen zijn met ons gezin. We tanken allemaal bij tijdens de vakantie en chillen allen op onze eigen manier. Mijn perfecte vakantiedag vul ik in met een actief ochtendprogramma, heerlijk lunchen en dan in de namiddag genieten van de zon en chillen met die billen.”

Wat is jouw 30+ reistip voor de lezers van Travelvibe?

“De reistip die ik wil meegeven is… Stel niet uit tot overmorgen, wat je morgen ook kunt gaan doen. En denk ook niet later. Doe het vooral nu. Geniet van de kleine dingen die op je pad komen.”

Heb jij de ultieme reistip voor de 30 plusser?

En… heb jij ons genoeg te vertellen over jouw reisgedrag? Stuur ons dan even een berichtje! Wie weet sta jij binnenkort ook met jouw verhaal op Travelvibe!