Reistips Ellen van Duijn van Made by Ellen - Travelvibe

Hoe reist de 30 plusser? Kiezen zij – net als wij – veelal voor Europa of kijken ze ook verder over de grenzen. We vragen het aan een 30-plusser die sowieso van reizen houdt en ook nog een goede reistip weggeeft! Dit keer:

Ellen van Duijn van Made by Ellen

Ellen is oprichter en eigenaar van de food- & lifestyle blog www.madebyellen.com. In 7 jaar tijd uitgegroeid tot een van de bekendste foodblogs van Nederland. Eind deze zomer verschijnt haar eigen kookboek. Daarnaast schrijft Ellen columns voor tijdschriften en kranten, is zij jurylid en presenteert zij. Naast het werk is Ellen graag in de natuur met jachthond Nora en ze struint graag wereldwijd de beste koffietentjes & restaurants af.

Reis je liever in Europa of buiten Europa?

“In Europa en steeds vaker ‘gewoon’ in eigen land. We komen er steeds meer achter dat we onze eigen ‘achtertuin’ nog helemaal niet kennen dus waarom zouden we dan zo ver gaan? Daar komt bij dat we Nederland prachtig vinden en het in de zomervakantie de meest prettige temperatuur heeft en het lekker rustig is.”

Wat is jouw favoriete stad of regio in Nederland?

“Wij wonen in Haarlem en vinden dit een hele leuke stad met heel veel fijne boutiekjes en restaurants. Oorspronkelijk kom ik uit Twente, Overijssel. De mooiste provincie en natuur van Nederland.”

Wat is jouw favoriete land in Europa?

“Voor het eten, het zonnige weer en de prachtige stadjes ga ik het liefst naar Italië. Maar In de Oostenrijkse bergen ben ik tegenwoordig ook zomers te vinden!”

Wat is jouw favoriete stad in Europa?

“Er zijn zoveel prachtige steden dat ik het lastig vind maar op veel plekken is het me tegenwoordig toch wel te druk. Maar een stad als Palma daar word ik toch wel heel blij van. Een prachtige maar gemoedelijke stad met oude huizen, aan het water, je kunt er goed shoppen en uiteraard lekker eten & drinken”

Wat is jouw favoriete land buiten Europa?

“Op mijn 19e ben ik een jaar gaan backpacken door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn droom is om met mijn gezin nog een keer terug te keren naar Nieuw-Zeeland. Met een camper de prachtige natuur ontdekken!”

Wat is jouw favoriete stad buiten Europa?

“Het is al een hele tijd geleden dat ik er geweest ben maar aan Melbourne heb ik hele goede herinneringen. Hoewel dit toenertijd eigenlijk nog een  relatief kleine stad was. Ben benieuwd hoe ik het nu zou vinden.”

Wat is je beste reisherinnering?

“Dat ik samen met mijn gezin 5 weken door Italie ben wezen trekken. Met onze eigen auto vanuit Nederland tot aan de Amalfikust. Dit was een heerlijk avontuur met prachtige herinneringen die ik nog steeds koester. “

interview Made by Ellen - Travelvibe

De reistip van Ellen van Duijn van Made by Ellen:

“Laat je verrassen en plan daarom niet te veel tijdens de vakantie”

Kies jij voor sneeuw of zon?

“Als ik écht moet kiezen ga ik toch voor de warmte. Maar van een week actief buiten zijn met heel veel gezelligheid krijg ik toch wel veel energie van! Afgelopen voorjaarsvakantie gingen we skiën. We hadden volop zon en prachtige sneeuw. Ik riep toen heel hard sowieso voor de wintersport te kiezen, maar echt koud kon je het er toen ook niet noemen.”

Ga je voor actief of relaxed op vakantie?

“Nu de kinderen iets ouder zijn worden onze vakanties steeds iets actiever. Zo zijn we vorig jaar op reis geweest door Zuid-Duitsland om vervolgens in de Oostenrijkse bergen te wandelen. Wij waren echt verrast hoe mooi en fijn Zuid-Duitsland is. En tja, sinds ik een paar jaar zomer’s in Oostenrijk kom ben ik hier ook aan verknocht.”

Wat neem jij altijd mee op reis?

“M’n iPhone om foto’s te kunnen maken.”

Wat is jouw 30+ reistip voor de lezers van Travelvibe?

“Overplan je reis niet teveel en laat de dingen juist meer op z’n beloop! Op deze manier kun je nog verrast worden en is het juist veel minder stressvol, wat het vakantiegevoel alleen maar bevordert.”

Heb jij zelf de ultieme reistip voor de 30 plusser?

En… heb jij genoeg te vertellen over jouw eigen reisgedrag? Stuur ons dan even een berichtje! Wie weet sta jij binnenkort ook met jouw verhaal op Travelvibe!