Post-Vakantie Syndroom Travelvibe reiscolumn

Edwin & Roger (Vaders op Reis) en Yvon & Laura (Travelvibe) schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.

Column Post Vakantie-Syndroom Travelvibe

De Mannen vs de Vrouwen

Ok, er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer.
Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben.
Dit keer: het post-vakantie syndroom.

Hola Vaders,

Zo, de kinderen zitten weer op school, de Italiaanse percolator pruttelt op het fornuis en, Thank God, de zon schijnt! Maar, zo smooth als dit nu klinkt, hebben we het afgelopen twee weken niet echt beleefd. Nee, mannen wij hadden hier echt serieus last van een flinke post-vakantiedip.

Afscheid nemen van een 100% zonnige bestemming, een heerlijk strand, lieve vakantievriendjes en -vriendinnetjes, vakantiefood (& drinks), teenslippers, shorts en bikini’s is nu eenmaal niet eenvoudig. Richting huis reizen na een heerlijke vakantie vinden wij allebei vre-se-lijk. En nee, dat is niet overdreven. En ja, qua thuisadres mogen we ook niet klagen, maar toch ontkomen wij (en onze omgeving) tot twee weken na thuiskomst niet aan onze minder gezellige stemming…

Wisten jullie trouwens dat een hoogleraar psychologie van de universiteit van Granada hier zelfs een officiële definitie aan gaf? Het post-vakantie syndroom. Dit valt te definiëren als ‘een algemeen gevoel van onbehagen, veroorzaakt door de onmogelijkheid om zich na de vakantie aan te passen aan het werk’. Hmmm… herkenbaar!

Maar waar komt dat gevoel dan vandaan? Wij denken dat dat alles te maken heeft met het woord ‘MOETEN’. We beseffen dat deze term thuis op werkelijk alle fronten terugkomt. De wekker, school, werk, opruimen, koken, sportcompetities, deadlines, maar ook binnen zitten (achter een beeldscherm en bureau), altijd voor de zekerheid een jas meenemen (het is tenslotte alweer bijna herfst), schoenen aan (mét sokken), een lange broek en een zomers tintje dat langzaam vervaagt…

Dus bloggen we komende weken nog maar lekker veel over onze fijne Franse en Italiaanse vakantieadresjes, genieten we na van de foto’s op onze Instagram-accounts, maken we gelukkig nog een paar mooie blogtrips, gluren we stiekem naar een zonnige herfst- én kerstvakantiebestemming (dromen mag altijd, toch?), denken we al heel voorzichtig aan een voorjaarszonnetje op de skipiste en gaan we ook In Nederland vast nog wat mooie weekenden beleven.

Toch vinden wij het opvallend… Het lijkt of onze mannen hier een stuk minder last van hebben dan wij. Heeft dat met onze travelvibes te maken of is het echt een mannen vs. vrouwen ding? Hoe zit dat bij jullie? En hebben jullie nog tips hoe wij uit deze post-vakantie dip kunnen komen?

Ciao, Ciao,
Laura & Yvon

Reiscolumn Vakantieblues Travelvibe Vaders op Reis

Dit zijn de tot nu toe verschenen reiscolumns van Travelvibe en Vaders op reis:

Vaders op Reis

Edwin en Roger vormen samen de Vaders op Reis. Zij beschrijven met een gezonde dosis humor vakanties en reizen waarin ze zelf of hun gezinnen het lijdend voorwerp zijn. Kamperen, fietsen, wandelen, glamping, wintersport, citytrip en outdoor, elk onderwerp wordt met enthousiasme beschreven door de mannen.

Reiscolumns: Vaders op reis Roger en Edwin - Travelvibe

Travelvibe

Yvon en Laura hebben Travelvibe opgericht als hét reisblog voor 30 plussers. Naast het managen van werk en gezin, maken zij graag zoveel mogelijk trips in vooral Europa en Nederland. Op Travelvibe vind je (h)eerlijke reisverslagen, reistips en travel-lifestyle.

Samenwerken Travelvibe reisblog voor 30 plussers Nederland - Travelvibe Laura en Yvon

Herken jij het post-vakantie syndroom?