Natuur Duitsland - Travelvibe

Even weg van alle drukte en behoefte aan wat quality-time met partner, gezin of vrienden? Steeds vaker denken Nederlanders dan aan Duitsland. Het land is uitgegroeid tot dé favoriete vakantiebestemming van Nederlanders*. En dat is niet zo gek, want Duitsland is veelzijdig, dichtbij én verrassend! 

City
Berlijn doet inmiddels een bescheiden stapje opzij voor andere opkomende hippe steden als Hamburg, Stuttgart en Leipzig. Steden die volgens het Duits Verkeersbureau ‘cultuur en moderne architectuur weten te combineren met een links, arty karakter’.

Leipzig - Travelvibe

Natuur
Van De Nationale Parken (16 in totaal) heeft Duitsland een aantal bekende en minder bekende toppers te bieden: Hunsrück bij Trier, National Park Harz, National Park Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer (met het eiland Sylt) en het ThüringerWald (ook wintersport!). Bijzondere overnachtingsplekken en (sportieve) activiteiten maken van deze parken extra aantrekkelijke bestemmingen.

Vakantie in Duitsland - Travelvibe

Wintersport
Nederlanders gaan ook graag wintersporten in Duitsland, maar zijn afhankelijk van geschikte, niet gegarandeerde, sneeuwsituaties. Duitsland telt maar liefst 20 wintersportgebieden die gemiddeld op 6 uur afstand rijden liggen. Naast skiën en schaatsen, biedt Duitsland ook volop mogelijkheden voor stoere avonturen als overnachten in een iglo en snowkiten. Wintersport in Duitsland wordt door Nederlanders beoordeeld met een 8,5.

Oberstdorf Duitsland - Travelvibe

* Deze gegevens zijn afkomstig van NBTC-NIPO, gepresenteerd tijdens de Travelpressentation. De cijfers zijn vrijgegeven, vooruitlopend op het jaarlijks grootschalig onderzoek (Continu Vakantie Onderzoek) over de vakantie-intentie van Nederlanders in december.

Interesting Travelfacts
Nog een paar interessante travelfacts uit het onderzoek:

  • Trend: Nederlanders maken steeds meer buitenlandse vakanties.
  • Trend: De vakanties worden steeds luxer.
  • Gemiddeld geven we per persoon € 1340 uit aan een buitenlandse vakantie.
  • Steeds vaker een korte vakantie (2 tot 4 dagen) is de trend (9,5 mln in binnenland, 3,5 mln in buitenland).
  • Voor 30 plussers (generatie X) is vakantie als een beloning voor het harde werken. Jongere generaties gaan meer op vakantie voor zelfontplooiing.
  • De gemiddelde leeftijd van een wintersporter is 37 jaar.
Natuur Duitsland - Travelvibe