Europese wijnreis - Wijnvelden Tsjechië Zuid Moravie Travelvibe

Maar wat graag maken wij een Europese wijnreis. Zo gingen we al eens richting Mainz in de regio Rheinhessen, fietsten we door de wijnvelden van Zuid-Moravië, schreven we al eens over fijne slaapadressen in de Champagne, ontdekten we een compleet wijn-themapark in Bordeaux en we werden getipt over bergachtige wijnroutes in Savoie Mont Blanc.

5x onze favorieten voor een Europese wijnreis:

Wijn & genieten in Mainz en Rheinhessen

Rheinhessen wordt ook het ‘Land van de duizend heuvels’ genoemd’ en staat bekend om haar authentieke wijnen. Dit is een wijnstreek met maar liefst 260 km2 aan wijngaarden. Dit is met 120 miljoen wijnstokken en 6.000 wijnbedrijven de grootste wijnregio van Duitsland.  We bezoeken er wijnhoofdstad Mainz en de plaatsen Ingelheim en Bingen am Rhein. Veel jonge, innovatieve wijnboeren werken er en zetten zich in voor de productie van topwijnen. En de passie waarmee de wijnbouwers in hun kelders werken, is ook te proeven in de typische regionale gerechten. In Rheinhessen vind je talloze vinotheken waar gasten uitstekende wijnen geserveerd krijgen. Het is ook de plek om wijnkennis op te doen en om info te krijgen over de mooiste uitstapjes en beste locaties. Nieuwsgierig naar onze avonturen? Wij maakten er deze Duitse wijnreis!

Europese Wijntrip Rheinessen - Travelvibe

Fietsen in Tsjechië door wijngaarden en werelderfgoed

Fietsen in Tsjechië? Nou en of! Vooral de natuurparken en het platteland hebben een uitgebreid netwerk van fietsroutes. Heb je fietsvakantieplannen? Dan mag je de Moravische wijnroutes niet missen. Deze voeren door een schilderachtig landschap, bezaaid met wijngaarden, pittoreske dorpjes en historische monumenten.

Lees meer over de Moravische wijnroutes…

Moravische wijnroutes Tsjechië - Travelvibe

Frans wijn-themapark in Bordeaux

Deze zomer toevallig op vakantie in het Franse Bordeaux? Dan hebben wij een interessant uitje. Breng er een bezoek aan hét eerste wijn-themapark ter wereld: la Cité du Vin! Een uniek ontdekkings- en ervaringscentrum in het hart van de meest prestigieuze wijngaarden van de wereld. Het themapark brengt alle aspecten van wijn mét een – naar eigen zeggen – spectaculair en zintuiglijk parcours. En ja, de kinderen zijn ook welkom.

Lees meer over het wijn themapark in Bordeaux…

Wijn themapark Cite du Vin

Overnachten in de Champagnestreek

In de Noord-Franse regio Champagne-Ardennen vind je vele sfeervolle Chambres d’Hôtes (B&B’s). Deze accommodaties liggen tússen de (Champagne)wijngaarden of worden soms zelfs gerund door kleinere Champagneproducenten. De adresjes staan garant voor een gastvrije ontvangst, persoonlijke aandacht, sfeervolle kamers, een weergaloos uitzicht en uiteraard bruisende Champagneproeverijen!

Lees meer over overnachten in de Champagne…

Overnachten in Champagne Ardennen - Travelvibe

Wijnroutes in de bergen van Savoie Mont Blanc

In de Franse regio Savoie Mont Blanc vind je de wijnroute Route des Vignobles Alpins. Met de komst van deze route wil de regio het oenotoerisme (wijntoerisme) in de regio nog extra stimuleren. Bij deze wijnroutes kun je de lokale wijnhuizen bezoeken, maar passeer je ook cultureel erfgoed, waaronder indrukwekkende kastelen. Ook de omgeving maakt deze wijnroutes bijzonder. De Route des Vignobles Alpins, een grensoverschrijdende wijnroute (Frankrijk en de buurtregio’s in Italië), slingert zich een weg door de beroemde wijngaarden van Chautagne, Seyssel, Frangy et Jongieux en Combe de Savoie, waar Apremont, Le Chignin en la Mondeuse d’Arbin worden geproduceerd. De gebieden in Savoie Mont Blanc hebben niet voor niets het label Vignobles & Découvertes gekregen…  Dit wordt toegekend aan wijnregio’s met een gevarieerd en kwalitatief toeristisch aanbod.

Meer over wijn in deze regio? Bekijk dan het gehele aanbod van wijnhuizen en proeverijen in Savoie Mont Blanc.

Wijnroutes Alpen Frankrijk Savoie Mont Blanc - Travelvibe
Lac du Bourget Chautagne ©Savoie Mont Blanc - Pierre Huchette