Weekend skiën MiniSki goedkope wintersport

Skiën vinden wij superleuk en doen we graag zo veel mogelijk! Toch is het altijd een prijzige trip. Een weekend skiën (een MiniSki-trip) is de perfecte oplossing, ook als je nog een keertje extra wil gaan! Met een skiweekend kun je met een kleiner budget toch drie volle dagen skiën op de mooiste pistes in de Alpen. Denk hierbij aan zo’n € 300 voor een volledig verzorgd tripje, inclusief vervoer, skipas, eventueel materiaal, accommodatie en verzorging. De afgelopen drie jaar heb ik een weekend MiniSki geboekt naar fantastische Franse skigebieden en ik kan het écht aanraden.

MiniSki vervoer

Het boeken van een MiniSki begint bij het vervoer. Zelf kies ik voor de bus (al had ook ik op mijn twintigste gezworen nóóit meer in dát vervoermiddel te stappen…). De bus vertrekt op donderdagavond vanaf verschillende opstappunten. Ik kies altijd voor Eindhoven, omdat we dan al een aardig eind op weg zijn. Daar vertrekt de bus rond 19.00 uur om vervolgens in Maastricht nog een laatste groep in te laten stappen. Tegen middernacht heb je nog een nachtstop en de volgende ochtend word je (hopelijk) wakker tussen de eerste besneeuwde bergtoppen. Ik had het niet verwacht, maar het is mij echt al meerdere keren gelukt om te slapen. Gewapend met deken en oordoppen kom je een heel eind! Even wakker worden en rond een uur of acht stap je uit bij de skibestemming.

Busreis MiniSki naar Les 2 Alpes in Frankrijk - Travelvibe
8.00 uur: de bus komt aan op de bestemming.

Weekend MiniSki, de accommodatie voor 2 nachten

De bus stopt direct voor de accommodatie. Je kunt je spullen kwijt in een speciale ruimte en je meteen omkleden in skipak. De douche moet je even uitstellen tot ‘s avonds, want je kunt vaak pas ‘s middags de kamer in. Tegen een kleine betaling kun je wellicht nog aanschuiven bij het ontbijt. De reisleiding heet je even welkom, geeft skipassen en wijst je de weg.

MiniSki skimateriaal huren in Frankrijk - Travelvibe
10.00 uur: De piste op!

MiniSki materiaal en skipassen

Bij het maken van de boeking kun je meteen skimateriaal huren. Ook dat is efficiënt, omdat je meteen met een voucher bij de skiverhuur staat en je in no time de juiste spullen hebt. Het materiaal is altijd van een prima kwaliteit en je kunt bij de boeking al aangeven of het materiaal gebruikt wordt door een beginnende of (ver)gevorderde skiër. De skipas is altijd inbegrepen en ligt al voor je klaar bij de accommodatie. Wil je skiles? Ook dit is vooraf te boeken. De eerste skidag kan beginnen en vaak sta je dan rond een uur of tien al op de piste!

Halfpension, wel zo fijn

Een verblijf op basis van halfpension is wel zo handig. Je hoeft dan zelf nergens voor te zorgen, alleen voor dat fijne lunchplekje op de piste en een gezellig après-ski moment. Op alle MiniSki-reizen die ik heb geboekt is het ontbijt en diner van een prima kwaliteit geweest.

Optimaal skien tijdens een MiniSki weekend

3 dagen optimaal skiën

Tijdens een MiniSki heb je een 3-daagse skipas voor vrijdag, zaterdag en zondag. Na drie dagen skiën, stap je op zondagavond rond 20.00 uur weer in de bus.

Waarom zou je een Weekend Skiën boeken?

* Heel effectief drie volle dagen skiën
* Je hebt niet genoeg vrije dagen op je werk
* Goed alternatief bij weinig budget
* Niet zelf hoeven rijden in de nacht
* Ruime keuze uit grote skigebieden en accommodaties
* Veel 30 plussers (het is echt geen jongerenreis!)
* Als extra skitripje met vrienden (zonder de kinderen)

Aanrader: een weekend skiën in de lente! Lees meer in ons reisverslag Lenteski Les 2 Alpes

Onze ervaringen met een weekend skiën:

Dit waren onze MiniSki-trips, die we o.a. boekten bij Sunweb:
* St. François Longchamp (inmiddels geen MiniSki-bestemming meer)
* La Plagne, Hotel Rhododendrons
* Les 2 Alpes, le Sherpa

MiniSki-weekend La Plagne Frankrijk
MiniSki Les 2 Alpes Frankrijk