Zweeds Lapland Favoriet met Ijshotel - Travelvibe

Elke maand selecteren we onze favoriete instagrampost(s) die we plaatsen op Instagram van @travelvibenl. Achter elke Instagramfoto schuilt namelijk een langer verhaal dan het zinnetje en de hasthags die we erbij posten. Deze maand blikken we nog een keer terug op een Zweeds Lapland favoriet. Gemaakt tijdens die gave reis naar Lapland, een bestemming die je direct in het bovenste rijtje van jouw bucketlist kunt plaatsen..

Het ICEHotel in Zweden

Vlakbij de Zweedse stad Kiruna vind je het originele en wereldberoemde ICEHotel van Jukkasjärvi. Een must see tijdens je bezoek aan Noord-Zweden. Dit hotel wordt elk jaar opnieuw gebouwd van sneeuw en ijs. Dit jaar werd de 28ste editie neergezet. De tientallen Art Suites en Deluxe Suites zijn gemaakt door zo’n veertig kunstenaars van over de hele wereld hebben elk een eigen thema. Het ICEHotel is dagelijks geopend voor publiek om de verschillende kamers te bewonderen. Indrukwekkend in het ICEHotel is ook de zuilengalerij en de Frozen Chapel…

Slapen in een hotel van ijs?

De ‘echte’ gasten logeren in een ijskamer. Daar slaap je op een bed van ijs, een matras, rendierhuid en in een dikke slaapzak. De temperatuur in de kamers is -5 C, wat zo’n 15 graden warmer is dan de temperatuur buiten. In het ICEHotel kun je kiezen voor verschillende sneeuwkamers: een ‘standaard’ sneeuwkamer, een Art Suite en een Deluxe Suite. Voor wie het toch iets te koud vindt, is er altijd nog een warme kamer te boeken.

Bezoek het ICEHotel in Zweden ook in de zomer

Sinds 2017 is een deel van het ICEHotel zelfs 365 dagen per jaar geopend. ‘ICEHotel 365’ is daarmee een permanent ijshotel onder een dak, maar met luxe suites en kunstsuites van ijs. Je vindt er ook een ICEBar (waar je uiteraard drinkt uit een glas van ijs) en je kunt zelf ervaren hoe het is om te beeldhouwen met ijs. Geen zorgen over energieverspilling in de zomermaanden, het ICEHotel wordt dan volledig gekoeld met behulp van zonnepanelen.

Meer tips voor een reis naar Noord-Zweden in de winter?

Nieuwsgierig welke highlights je nog meer kunt zien en doen in Zweeds Lapland? Check het reisverslag van deze trip of bekijk onderstaand filmpje voor meer inspiratie:

Een winterse bucketlist reis? Zweeds Lapland!

Zweeds Lapland favoriet op Instagram van Travelvibe: