Kajakverhalen het boek over kano-avonturen - Travelvibe

Als je de kans hebt om een stad, regio of natuurgebied met een kajak of kano te ontdekken, dan zeggen wij; DOEN! Al peddelend beleef je de omgeving totaal anders. Zo verkenden wij Trondheim, Valencia, Oulanka National Park in Finland en ons eigen Wageningen al eens vanaf het water.
Onlangs zagen wij dat er zelfs een boek is verschenen met maar liefst 70 reisverhalen van 45 schrijvers over kanokamperen en kajakavonturen. Het boek heet ‘Kajakverhalen’. We vertellen je er graag meer over en nemen je nog even mee op onze kano- en kajakavonturen…
PS: je maakt ook kans om een exemplaar van ‘Kajakverhalen’ te winnen!

Kanokamperen-Kajakverhalen - Travelvibe

Kajakverhalen, het boek

Het is altijd fijn om op het water te zijn. Met een kajak en een tentje ben je al snel op avontuur. Je ziet alles vanuit een ander perspectief en het peddelen creëert rust. In het boek Kajakverhalen vertellen 35 kajakkers en kanoërs over hun kano- en kajakavonturen. Zo kajakte Hans naar Engeland, Govert in Alaska, Rob naar Tiengemeeten en Hendra volbracht de Elfstedentocht. Rolf belandde tussen de walvissen en Rein dacht met een dolfijn te spelen, maar het bleek een witte haai te zijn.

70 Reisverhalen 
Rein Hazewinkel stelde het boek met 70 reisverhalen samen en deed dit niet zo maar. Rein: “Allereerst wil ik laten zien dat je helemaal niet duur of ver weg hoeft te vliegen om een avontuurlijke vakantie te beleven. In ‘Kajakverhalen’ beschrijven heel verschillende kajakkers ieder op eigen wijze tochten en belevenissen. Deze prachtige kajakverhalen vertellen een mooi beeld van het buitenleven. Het boek is een inspiratiebron voor nieuwe tochten maar vooral ook leuk om te lezen voor iedereen die kampeert of weleens in een kano heeft gezeten. Daarnaast wil ik geld bijeen brengen voor de Marker Wadden. De opbrengst van Kajakverhalen komt dan ook geheel ten goede aan Natuurmonumenten voor de Marker Wadden”.

Het boek Kajakverhalen is verkrijgbaar via BOL.com voor € 22,50

Reisinspiratie: Dit zijn onze kano- en kajakavonturen

Met de kajak door Trondheim in Noorwegen

Dwars door de Noorse stad Trondheim, stroomt de Nidelven-rivier. Vanuit de kajak heb je goed zicht op de oude, kleurrijke pakhuizen en werven van Trondheim. Bij het eindpunt heb je nog even de kans om een blik op het fjord te werpen. Lees er meer over in ons blog over Trondheim.

Kajak in Trondheim - Travelvibe

Kajakken in Finland, Oulanka National Park

In Oulanka National Park, Fins Lapland, is het genieten in een Candese kano van vlakke meren en subtiele stroomversnellingen. Onderweg genieten van de uitgestrekte bossen aan het water en natuurlijk een Finse lunch met rendierburger. Lees er meer over in ons blog Fins Lapland in de zomer.

Kano Fins Lapland - Oulanka national park _ Travelvibe

Kanoën over de Grift in Wageningen

Tijdens een kanotocht verkenden wij onze eigen omgeving tussen ruisend riet en watervogels. Wij kozen voor een kanotocht over de Grift, van Rhenen naar Wageningen en terug.
Je leest er meer over in ons blog op reis in eigen stad: Wageningen

Toeristische tips Wageningen - Kano huren Wageningen - Kanotocht in Wageningen

Doorzichtige kajak in Valencia

Van maart tot oktober kun je tussen de indrukwekkende gebouwen van de Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia peddelen in een doorzichtige kajak! Lees er meer over in ons blog over Valencia reistips.

doorzichtige kano Valencia - Travelvibe

Marieke wint een exemplaar van Kajakverhalen!

Travelvibe mocht van Rein Hazewinkel een exemplaar van het boek Kajakverhalen weggeven! Marieke de Vries is de winnares! Gefeliciteerd!

Niet gewonnen? Het boek Kajakverhalen vol kano- en kajakavonturen is verkrijgbaar voor € 22,50 

KAJAKVERHALEN-Travelvibe