Galeries Lafayette © Paris Tourist Office - Photographer : Daniel Thierry

Kan Kerst voor jou niet vroeg genoeg beginnen? Ben je klaar voor jingle bells, sneeuwvlokken en Chris Rea? Je hoeft er nu niet langer meer op te wachten, want deze week is het al zo ver… Reis romantisch met je geliefde richting feeërieke steden, met de kids naar de mergelgrot of Mickey en kies met vriendinnen voor een eindeloze shoptour. 

 1. Kerstsfeer in Londen
  Het kerstsummum? Vanaf begin november kerstshoppen in Londen. Laat je betoveren door de mooiste etalages in de winkels van Oxford Street, Regent Street en Bond Street. Dompel je onder in de ‘over the top’-kerstsfeer van Harrods en Selfridges en slenter over één van de vele kerstmarkten.

Als je in Londen geen kerstinkopen kunt doen, lukt het je nergens…

 1. Kerstsfeer in Parijs
  Eind november hult Parijs zich in kerstsfeer en verandert de stad in een sprookjesstad vol verlichte winkels, pleinen, kerken en straten. Must-sees zijn de Eiffeltoren, de kerstmarkt van Trocadero, Montmartre met de Sacré Coeur, de grootste kerstmarkt bij La Défence en de warenhuizen Galeries Lafayette en La Printemps.
  Vanaf 7 november kun je net buiten Parijs kerstsfeer beleven op z’n Amerikaans mét kerstman… Oui, oui c’est à la Disney. Een stralend Disneyland Parijs pakt dan uit met o.a. de Christmas Parade, Mickey’s Magical Christmas Lights en Disney Dreams®! of Christmas. Op Main Street USA sneeuwt het elke dag, er staat een majestueuze kerstboom en natuurlijk is er volop aandacht voor Frozen.
Galeries Lafayette © Paris Tourist Office - Photographer : © Sarah Sergent
© Paris Tourist Office - Photographer : Amélie Dupont
 1. Kerstsfeer in Wenen
  Een stijlvolle aanloop naar kerst, vol pracht en praal? Dan kies je vanaf half november voor wenen! Barok, Jugenstil en kerstsfeer blijken hier een gouden combinatie. Kerstsfeer in de straten, een kerstboom op het plein en kerstmarkten in overvloed. De kerstmarkt bij het Rathaus bestaat al zo’n 700 jaar, maar er zijn er nog zeker tien de moeite waard. Kijk hier voor alle kerstmarkten in Wenen.

PS: Wenen oubollig? Welnee, steeds hipper wordt het moderne museumkwartier! Kun je dat meteen even meepakken.

 1. Kerstsfeer in Zuid-Limburg
  Dichtbij en toch bijzonder? Dat zijn de kerstmarkten in de Gemeentegrot en Fluweelengrot bij Valkenburg! Je vindt er Europa’s grootste ondergrondse kerststal van Magisch zand, maar ook de nieuwste attractie ‘Kerst in MergelRijk’. Ook bovengronds is er genoeg Kerstsfeer. Populair is ook Christmas Parade op 19 december!

Ook leuk: Magisch Maastricht op het Vrijthof van 28 november t/m 29 december!

 1. Kerstsfeer in Duitsland
  In Duitsland zijn ze dol op kerstmarkten! De mooiste en grootste vind je in Düsseldorf, Berlijn, Aken, Keulen, Oberhausen, Münster, Osnabrück en Leipzig. In de houten kraampjes vind je eindeloos veel kerstversiering, lekker eten en drinken (lees: Glühwein!), muziek en er is altijd wel wat schaatsplezier. Natuurlijk kun je niet naar huis zonder hart van peperkoek. Kijk hier voor een compleet overzicht van alle kerstmarkten.