Malaga tips Travelvibe

Spaanse steden zijn zo perfect voor een citytrip. Was ik eerder dit jaar al enthousiast over Valencia, nu is ook Málaga weer aan mijn rijtje fijne Spaanse citytrips toegevoegd. Goed te doen voor alle leeftijden, makkelijk bereikbaar vanaf lokale luchthavens, goede accommodaties en genoeg te zien, doen en…proeven! Dit zijn mijn Malaga tips voor het hele gezin.

Malaga tips & Must-visits Málaga

Met een geschiedenis van meer dan 3000 jaar, kun je je voorstellen dat er nogal wat te zien is in Málaga. Het zijn onder meer de Feniciërs, Grieken, Romeinen en Moren die hier duidelijk hun sporen hebben nagelaten. Wat móet je gezien hebben in Málaga?

Malaga Catedral Travelvibe
Malaga Catedral

De kathedraal: La Manquita

Ooit begonnen op de fundering van een moskee, maar elke keer weer was er geld te kort om het bouwwerk af te maken. In 1782 is de bouw definitief gestopt en is de rechter toren nooit afgebouwd. De kathedraal draagt daarom de bijnaam ‘La Manquita’ (manke dame). De Kathedraal is ook van binnen te bewonderen én je kunt tegenwoordig ook het dak op en genieten van een fraai uitzicht.
Calle Molina Lario 9 

Gibralfaro kasteel: klimmen & kijken

Op de Gibralfaro berg vind je het gelijknamige kasteel, vanwaar je eveneens een mooi uitzicht hebt over de stad. De kortste klim is pittig, maar wel de moeite waard. In het kasteel is een klein museum en hier kun je doorklimmen naar de kasteelmuren. Je overziet de complete haven, de stranden, de stad en… je kijkt zo de stierenarena in! Naast het kasteel ligt het 5-sterren Parador de Málaga Gibralfaro. Het hotel heeft een terras waar je wat kunt drinken mét hetzelfde fraaie uitzicht.
Camino de Gibralfero 11

Dé arena van Andalusië ligt in Málaga

Hier vind je dé arena van Andalusië waar nog steeds twee keer per jaar heuse stierengevechten plaatsvinden; tijdens semana Santa en de Feria. Er is plaats voor 9.000 toeschouwers. Naast de arena kun je het museum bezoeken en meer zien over het stierenvechten, kostuums en foto’s en aankondigingen.
Unieke Malaga-tips: Wil je graag naar het stierenvechten? Kies dan een duurder kaartje, deze is voor een plaatsje in de schaduw.
Paseo Reding 8 

Alcazaba Travelvibe
Malaga Alcazaba

Moorse vesting Alcazaba

Bij mij staat Granada nog altijd hoog op de wishlist, maar mijn wens is in Málaga al deels vervuld met een bezoek aan deze hotspot. Onder het Gibralfo Kasteel vind je namelijk de Moorse vesting Alcazaba vol Arabische invloeden als Arabische tekens, tuinen en poorten. De basis stamt al uit de 9e eeuw. Een mooie plek om rond te lopen, foto’s te maken en af en toe eens over de rand te kijken voor het uitzicht. Hoogtepunt is het hoofdpaleis met een mooie waterpartij en een verzameling aardewerk.
Calle Alcazabilla 2

Malaga Teatro Romana

Eén van de oudste Romeinse theaters in Spanje

Onderaan de berg van het kasteel en het Alcazaba, aan de Calle Alcazabilla, ligt Teatro Romano. Met waarschijnlijk een oorsprong in de eerste eeuw v. Chr is dit één van de oudste Romeinse theaters van Spanje. Het theater werd echter pas ontdekt in de jaren ’50. Je kunt het bezoeken via de ingang van Alcazaba, maar het is ook goed te bekijken vanaf de straat.
Calle Alcazabilla 2

centre pompidou malaga

Centre Pompidou aan de Costa del Sol

In de haven vind je een heuse dependance van het Parijse Centre Pompidou. Alleen al de kleurrijke kubus aan buitenkant is een foto waard. Binnen vind je vooral moderne kunst in een vaste collectie, maar er zijn ook regelmatig wisselende collecties.
Pasaje Doctor Carrillo Casaux, s/n Muelle Uno, in de haven van Málaga

Iglesia de Santiago, de oudste kerk

Deze meer dan 500 jaar oude kerk is een combi van moorse en katholieke invloeden. Kijk niet vreemd op van de vele flessen zonnebloem-olie bij het schilderij ‘Ánimas Bendetas’ in de kerk. De Malagueños laten dit achter om hun naaste overledenen de beste tijd in het hiernamaals te schenken.
Calle Granada 78

Perfect relaxmomentje in de Hammam van málaga

Goed voor jezelf zorgen doe je in de hammam in Málaga. Hammam Al Andalus is vooral heel mooi. Er zijn verschillende arrangementen voor het baden met of zonder massages.
Unieke Malaga-tips: Reserveer vooraf je behandeling om teleurstelling te voorkomen.
Plaza de los Mártires Ciriaco y Paula 5

sfeerbeeld malaga citytrip

Eten & drinken in Málaga

Tja en zijn we in Spanje, dan gaan we uiteraard voor het heerlijke eten en drinken. Ook in Malaga was er keuze genoeg. Dit zijn dé restaurantjes en barretjes die ik heb bezocht en waar ik zeker nog eens naar terug zal gaan:

El Pimpi Malaga - Travelvibe
El Pimpi Bodega Malaga

El Pimpi: Omdat je er geweest móet zijn…

El Pimpi, dé Bodega bar in Málaga is echt een mustvisit. Niet omdat het eten nou zo voortreffelijk is, maar wel om de sfeer. Een aanrader in elke reisgids, maar ook favo spot van beroemdheden, waaronder Rafeal Nadal en buurman(!) Antonio Banderas. Binnen is het gezellig en traditioneel Spaans vol authentieke details.
Calle Granada 62

Casa Lola food Malaga
Casa Lola Malaga citytrip

Casa Lola: tapasbar op de perfecte plek

Zelf was ik meer weg van het (bijna) naastgelegen Casa Lola in de Calle Granada. Een sober vintage interieur en een heerlijke kaart. Veel Spanjaarden om ons heen, op de wanden grappige details. Het is er druk, dus zorg dat je op tijd bent!
Calle Granada 46

Los Catos Malaga

Los Catos: nr. 1!

Mijn favoriete foodspot was Los Catos. Hier is het Spaanser en puurder dan elders en het eten is er heerlijk. Neem de tijd en genoegen met een gammele kruk en geniet van álle specialiteiten en Spaanse hectiek.
Plaza de Uncibay 9

Malaga vis eten aan zee

Verse visjes eten op het strand van Málaga!

Heb je een fiets, neem dan de route oostwaarts langs het strand. Daar vind je om de paar honderd meter strandtentjes mét barbecue. Hier worden op traditionele wijze visjes gebakken. Dit gebeurt in vissersboten én verticaal op een stokje. Verser dan vers en… in een mooie setting!

Churros in Málaga? Casa Aranda!

Churros, de traditionele lekkernij, eet je bij Casa Aranda (uit 1932). De deegstengels (denk olieboldeeg) worden gegeten als ontbijt of snack, dippend in een kop koffie of chocolademelk.
Herrería del Rey 3

Fish Mercad Central Malaga
Mercado Merced Malaga

Mercado Merced & Mercado Central

Vers en goed eten haal je in de markthal. Mercado Central Atarazenas is meer voor de boodschappen. Bij (het meer hippe) Mercado Merced ga je écht zitten voor een hapje en een drankje.
Unieke Malaga-tips: De vissers brengen – geheel volgens afspraak – hun vangst als eerste naar Mercado Central, dus daar is keuze en versheid gegarandeerd!
Calle Merced 4 & Calle Atarazanas 10

La Bodega Antigua Malaga

La Bodega Antigua casa di guardia, de oudste Bodega

Vlakbij Markthal Central vind je La Bodega Antigua Casa di Guardia. Hier kun je aan de toog wijn proeven in een meer dan authentieke inrichting. Het is ‘the place to be’ voor de locals na het boodschappen doen op Mercad Central.
Alameda Principal 18

Zoete broodjes bij La Canasta

De lekkerste bakker voor ontbijt, lunch of taartje vind je op Plaza de la Constictución. Je kunt plaatsnemen voor de winkel, in de steeg of boven genieten van het uitzicht op het plein. Meenemen mag natuurlijk ook.
Av. de la Aurora 61

Karakteristiek Café Central Málaga

Ouder dan 100 jaar en vaste trekken van de Malagueños. Hier vind je een klassieke, karakteristieke inrichting en een heerlijke koffie zoals jij ‘m wenst. Er zijn hier namelijk negen verschillende koffie/melk-verhoudingen te bestellen.
Plaza de la Constitución 11

Must taste in Málaga: Tinto de Verano

Een heerlijk zomerwijntje , vergelijkbaar met Sangria is de Tinto de Verano. Verkrijgbaar op elk terras in Málaga.
Het recept van een Tinto de Verano is vrij simpel:
Ingrediënten: 
* rode wijn (niet té kwalitatief)
* ijs
* frisdrank (Casera Gaseosa (typisch Spaans), Sprite, 7-up of Bitter lemon)
* schijfje citroen

Neem een longdrinkglas, giet het tot de rand vol met ijsblokjes. Schenk een rode wijn tot de helft, de andere helft met frisdrank. Een schijfje citroen voor de sier en smaak.

Casa Lola Malaga

Meer Malaga tips …

We boeken stedentrips als deze vaak via Expedia of Travelbird, omdat zij regelmatig superscherpe aanbiedingen hebben.

sfeerbeeld 2 Malaga Citytrip