¡Holal! Als je weleens in Málaga bent geweest, ken je deze Spaanse stad misschien als de parel van de Costa del Sol, waar je volop kunt genieten van zonovergoten stranden en terrasjes. Toch heeft deze stad je veel meer te bieden dan alleen de glinsterende Middellandse Zee.Travelvibe geeft je alvast een paar tips

1. Alcazaba:Een Arabisch fort met een fantastisch uitzicht

Begin je bezoek aan Málaga met een bezoekje aan Alcazaba, een Moors fort op de top van een heuvel. Deze indrukwekkende constructie, gebouwd in de 8e eeuw, vertelt het verhaal van het rijke Moorse verleden van Spanje. Wandel langs de indrukwekkend hoge muren, bewonder de prachtige tuinen met fonteinen en ontdek alle verborgen schatten binnen de stadsmuren. Als bonus kun je vanuit het fort genieten van adembenemende uitzichten over de stad.

2. De Kathedraal: een waar meesterwerk

Als je dwaalt door de eeuwenoude straten van Málaga kom je ongetwijfeld de kathedraal tegen, een meesterwerk dat in meer dan 150 jaar werd gebouwd. Het gebouw bestaat nu uit een mix van renaissance- en barokstijlen. Vergaap je aan de imposante voorgevel, maak kennis met de eeuwenoude heiligen en leer over het bijzondere verhaal van de ontbrekende zuidelijke toren.

3. Atarazanas Markt: lokaal voedsel proeven

Breng een bezoekje aan de bruisende Atarazanas Markt, waar het dagelijkse leven van Málaga tot leven komt. Proef daar lokale lekkernijen. Of je nu op zoek bent naar groenten, vlees, kaas of een smakelijke tapa met een glas cruzcampo, deze markt heeft het allemaal!

4. La Misericordia: Geniet van het zand tussen je tenen

Als je de drukste stranden van Málaga wilt ontwijken, spring dan in de auto en rij in twintig minuten naar het met een blauwe vlag bekroonde ‘La Misericordia’, een uitgestrekte baai met rustige stranden. Voor meer drukte en vermaak tippen wij je ‘Los Alamos’.

5. Espeto: Gegrilde sardientjes op het strand

Nog een laatste tip voor de foodies onder ons: probeer ‘espeto’, gegrilde sardientjes, in een van de kleine barretjes aan het strand. Maak kennis met de klassieke bereidingswijze waarbij sardientjes boven hete kolen geroosterd worden op lange stokken. Geniet van deze smaakexplosie met een beetje citroen en een glas knisperend frisse witte wijn.

Hoe kom je er?

Helemaal zin gekregen om zelf naar Málaga te gaan? Je vliegt er eenvoudig in drie uurtjes naar toe. Hier kun je eenvoudig transavia vliegtickets amsterdam malaga boeken. 

Meer Spanje inspiratie van Travelvibe?

Bij Travelvibe geven we je graag meer inspiratie voor al jouw reizen naar Spanje: