Aurelien Villette Travelvibe

Wat gebeurt er met verlaten en verwaarloosde gebouwen in oost en zuid Europa? Meestal niets… En dat is nu precies ‘the place to be’ voor de Franse fotograaf Aurélien Villette.

Hij legt juist deze verlaten en verwaarloosde landhuizen, kerken, theaters en bioscopen vast. Het gaat om gebouwen in Oost-Europa, op de Balkan of Italië waar het verval rustig is toegetreden. De precieze locaties houdt hij geheim. Met de foto’s wil hij vooral de fantasie van de kijker prikkelen. De gebouwen gunnen ons een blik op vervlogen tijden vol rijkdom, waarbij indrukwekkende muurschilderingen, grootse kroonluchters en elegante trappenhuizen heel gewoon waren.

Spirit of Place Aurélie Villettes - TravelvibeMeer van Aurélien Villette?

Aurélien Villette werd geboren in 1982 in de buurt van Parijs. Sinds 2008 combineert hij zijn twee passies; fotografie én reizen. Inmiddels heeft hij meer dan dertig landen bezocht. Met de foto’s geeft hij een persoonlijke visie op onze beschaving en op de veranderingen in architectonische constructies. Aurélien blijft niet onopgemerkt, zo heeft hij al diverse onderscheidingen en awards ontvangen.
Aurélien Villette heeft ook een boek: Spirit of Place (176 pagina’s, teNeues, € 60) en je kunt zijn werk volgen op op Facebook.