natuur in Slovenië op instagram - Travelvibe

Elke maand selecteren we onze favoriete instagrampost(s) die we plaatsen op Instagram van @travelvibenl. Achter elke foto schuilt namelijk een langer verhaal dan het zinnetje en de hasthags die we erbij posten op Instagram. Dit keer een foto op één van de mooiste plekken tijdens onze Slovenië persreis. Het verkennen van de prachtige natuur in Slovenië stond tijdens deze reis centraal. 

Roadtrip Slovenië

Eind september maakten wij een 5-daagse roadtrip door Slovenië. We verkenden de knusse hoofdstad Ljubljana en reisden door het zuidwesten, westen en noordwesten van Slovenië. We zagen uitgestrekte wijnvelden, indrukwekkende kloven, prachtige herfstbossen en… ijsblauwe rivieren.

Via de hangbrug naar de Kozjak waterval

Deze foto (#nofilter!) is gemaakt bij de Soca Rivier in Kobarid. De hangbrug over dit knalblauwe water is nog maar het begin van een supergave wandelroute naar de Kozjak waterval. Dit was echt defintely onze favoriete spot in Slovenië. Na de hangbrug (waar we uiteraard heel lang op hebben gestaan) wandelden we een stuk door een bos vol mos en waterpartijen. Het laatste stukje liepen we via bruggetjes en stenen een kloof in waar de waterval in een nis naar beneden kletterde… een paradijsje, zo mooi! We waren hier ‘s ochtends vroeg, waardoor we de enige bezoekers in de kloof waren… Zo gaaf!

Natuur in Slovenië

Vooral de natuur is dan ook voor velen dé reden om Slovenië eens te bezoeken. Bergen, grotten, meren, wijngaarden, bossen, rivieren, watervallen; je vindt het er allemaal. Slovenië is dan ook dé upcoming outdoor bestemming van Europa. Wat móet je qua natuur in elk geval gezien hebben in (West) Slovenië?

De meren in West-Slovenië

In het noordwesten vind je het meer van Bled en het meer van Bohinj. Mooie plaatjes met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond en in de herfstperiode kleurrijke bossen aan de rand.

De kloven in West-Slovenië

In het westen vind je maar liefst drie bergkloven mét watervallen; Triglavski NP bij Tolmin, Kozjak waterval bij Kobarid en Soteska Vintgar in de buurt van Bled.

De grotten in West-Slovenië

Slovenië is het land van de grotten. Liefhebbers opgelet, want er zijn er zo’n 7.000… De bekendste zijn de grotten van Postojna, maar deze zijn ook meteen erg toeristisch.

Ljubljana, de groenste hoofdstad van Europa

Niet gek dat in een land met zo veel natuur, ook de hoofdstad is uitgeroepen tot groenste hoofdstad van Europa. Je vindt er veel bomen en de bossen groeien vlakbij het centrum van de stad.

Meer van onze Slovenië roadtrip op Instagram:

Reisblog Slovenië

Binnenkort volgt een uitgebreid reisverslag, maar je vindt onze belevenissen nu al terug in beeld op de Facebookpagina van Travelvibe.