Noorwegen in de winter - Bjørn Jørgensen - Visitnorway.com

Noorwegen heeft enorm veel te bieden; van ongelooflijk ongerepte natuur, fantastische wintersport tot verrassende steden. Travelvibe reisde dit jaar naar Noorwegen. We ontdekten waarom Noorwegen in de winter écht fantastisch is; van skipiste tot citytrip. Helaas, het Noorderlicht was ons minder gegund… Maar, daarvoor reizen we gewoon nog een keer terug!

Wintersport in Noorwegen? Doen!

Eind maart gingen wij een week op wintersport naar Geilo in Noorwegen. Een populair Noors skigebied met 100% sneeuwgarantie. Wat waren we onder de indruk van de mooie omgeving, de rust en goed geprepareerde pistes. We verkenden het volledige skigebied bij Geilo; van fijn groen tot pittig zwarte pistes. Meer argumenten voor een wintersport in Noorwegen? We noemden al eens 10 redenen waarom wintersport in Noorwegen ons enthousiast maakt.

Noorwegen in de winter - well prepared slopes in Norway Geilo

Noorse Citytrip in de winter? Tromsø!

Zo’n 350 kilometer boven de Poolcirkel, ligt Tromsø, een moderne en levendige Noorse stad. Dit is een perfecte bestemming om een paar dagen te genieten van de winter. Met een beetje geluk ligt er een flink pak sneeuw, spot je het Noorderlicht, zie je walvissen in het wild, ga je (cross country) skiën, slee je achter de husky’s aan of breng je een bezoek aan de Sami. In de stad zelf – het Parijs van het Noorden – lunch en dineer je in fijne eettentjes, shop je Scandinavisch design en bezoek je de culturele highlights. Wij verbleven drie nachten in deze arctische stad en verzamelden fijne reistips voor een stedentrip Tromsø.

Citytrip Tromsø en Noorderlicht Noorwegen

Bucketlist: Noorderlicht zien in Noorwegen

Net als bij veel Nederlanders, staat ook bij ons het zien van het Noorderlicht bovenaan op de bucketlist. Voor onze Noorwegen-trips naar Tromsø en Geilo, zagen we het Noorderlicht als een vanzelfsprekendheid, maar helaas… Ons was het niet gegund. Natuurlijk geven we het nog niet op. Ook dit jaar hopen we onze wens te vervullen en ein-de-lijk het Noorderlicht te gaan zien!

Noorderlicht in Noorwegen - Travelvibe

Meer reisinspiratie voor een tripje Noorwegen in de winter?

Meer reistips en informatie over een wintersport, natuurvakantie of Noorse citytrip?
Op deze sites vind je meer info:
Visit Norway
Northern Norway
Visit Geilo
Visit Tromsø