Mannenweekend vs Vriendinnenweekend Column van Travelvibe en Vaders op Reis

Edwin & Roger (Vaders op Reis) en Yvon & Laura (Travelvibe) schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.

Vriendinnenweekend en mannenweekend volgens Travelvibe en Vaders op Reis

De Mannen vs de Vrouwen

Ok, er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer.
Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben.
Dit keer: Mannenweekend vs Vriendinnenweekend.

Column over mannenweekenden van Vaders op Reis

Vaders!

Zo, dus jullie zien ons braaf bloemschikken, nippend aan een theetje?

Nee hoor, ook wij gaan voor een vriendinnenweekend weg zonder gedoe 😉 We boeken een wintersportweekendje met vriendin(nen) of kiezen later in het jaar voor een fijne citytrip. We selecteren deze op winkelaanbod (lees: véél winkels), verfijnde restaurants, een uitstekend hotel en ook graag een plek waar genoeg te doen en zien is qua cultuur. Voorbereiden doen we met Instagram om zo geen enkele highlight te hoeven missen.

Zo ging Laura eerder al beachcruisend door Barcelona , in barre kou walvissen spotten in Noord-Noorwegen, loungen op Ibiza en hobbelde op een kameel rond Marrakech. Yvon toerde met een hippe Kia rond op Ibiza, ging lenteskiën in het Zwitserse Leysin en gaat al jaren met vriendinnen een weekend logeren in de meest hippe hotspots van Haarlem.

Als we er eenmaal zijn, ‘bestuderen’ we de bestemming het liefst uitvoerig vanaf een zonnig terras, wandelen we door een stadspark en struinen we dé shopstraatjes van voor tot achter door. Eigenlijk genieten we vooral (heel braaf) van een paar dagen ‘me-time’…

Nee, wij vermaken ons wel. Maken jullie je daar maar geen zorgen over. Wat wél een uitdaging is voor de vriendinnenreis, is het prikken van een datum. We appen ons avonden lang suf om ‘het weekend’ te vinden dat we dan eindelijk allemaal weg kunnen. Want er is altijd wel een kind jarig, een belangrijke wedstrijd in de kinderhockey-competitie of iemand had iemand al beloofd om op iemands kat te passen. Dan schiet het vriendinnenweekend er snel bij in.

Op een of andere manier kunnen wij ons niet aan de indruk onttrekken dat dat bij jullie mannen een stuk makkelijker gaat. Hoe lang doen jullie erover om een datum te prikken? Twee appjes of drie data gekrabbeld op een bierviltje? Jullie mannenbrein houdt zich vast niet bezig met bovenstaande perikelen. Wij maken ons daar dus wel druk om. Voordeel daarvan is wel weer dat als het dan uiteindelijk gelukt is om een weekendje weg te gaan, alles vlotjes verloopt. Niet geregeld door onze eigen man hoor, maar dankzij de hulp van een lieve vriendin die al onze zorgen uit handen neemt. Zij snapt dat wij onze ‘me time’ gewoon keihard nodig hebben…

Oh ja, komt er tijdens ons ontspannen tripje zo’n Noord-Europese groep (lallende) kerels op ons pad? Dan schuiven we de zonnebril nog iets verder op de neus en verstoppen we ons (bij voorkeur) achter een enorme bel Sangria.

Santé!
Laura & Yvon

Lees ook de vorige columns van Travelvibe en Vaders op reis:

Autoreis Europa Column Travelvibe

Autovakantie Europa

Vaders op Reis

Edwin en Roger vormen samen de Vaders op Reis. Zij beschrijven met een gezonde dosis humor vakanties en reizen waarin ze zelf of hun gezinnen het lijdend voorwerp zijn. Kamperen, fietsen, wandelen, glamping, wintersport, citytrip en outdoor, elk onderwerp wordt met enthousiasme beschreven door de mannen.

Reiscolumns: Vaders op reis Roger en Edwin - Travelvibe

Travelvibe

Yvon en Laura hebben Travelvibe opgericht als hét reisblog voor 30 plussers. Naast het managen van werk en gezin, maken zij graag zoveel mogelijk trips in vooral Europa en Nederland. Op Travelvibe vind je (h)eerlijke reisverslagen, reistips en travel-lifestyle.

Samenwerken Travelvibe reisblog voor 30 plussers Nederland - Travelvibe Laura en Yvon

Het Mannenweekend vs Vriendinnenweekend…
Laat je ons weten hoe jij dat beleeft?