Wie is de Mol Tours in Georgië - Travelvibe

Georgië staat dankzij ‘Wie is de Mol’ ineens op het netvlies van miljoenen avontuurlijke Nederlandse vakantiegangers.  Ten opzicht van 2017 is het aantal toeristen al met bijna 60% gestegen. Georgië is daarom in 2019 voor het eerst standhouder op de Vakantiebeurs.

Georgie reistrend Wie is de Mol - Travelvibe

Georgië populaire vakantiebestemming

Dankzij het populaire Wie is de Mol?, hebben miljoenen Nederlanders kennis gemaakt met Georgië. Steeds meer mensen ontdekken het relatief onbekende Kaukasus-land…

Nederlands toerisme naar Georgië stijgt met 60% dankzij ‘Wie is de Mol?’

Op de Vakantiebeurs (stand: 09.A068) presenteert Georgië zich als wijnland en worden verschillende activiteiten belicht. Zo kun je in Georgië geweldig skiën in de wintermaanden. In de zomer staan de bergen garant voor avontuurlijke activiteiten, van wandelen en fietsen tot bergbeklimmen. Georgië heeft ook een prachtige kust aan de Zwarte Zee, met moderne badplaatsen waar je de ideale strandvakantie kunt beleven. Bijvoorbeeld in het bruisende Batumi of het rustiekere Kobuleti waar je in de bossen schitterende watervallen vindt. Bovendien is hoofdstad Tblisi een goede stedentrip-bestemming. Ook interessant is tenslotte het plaatsje Kutaisi, waar je prachtige grotten vindt met daarin fossielen van dinosauriërs.

Georgie reisbestemming Wie is de Mol - Travelvibe

Waarom op vakantie naar Georgië?

 • De enorme gastvrijheid
 • Rijke historie, o.a. het geboorteland van Jozef Stalin
 • Berggebieden tot 5.000 meter hoogte in de Kaukasus
 • Cruisen over de Zwarte zee
 • Hotspot en hoofdstad Tbilisi
 • Perfecte plek voor een trekking
 • Ongerept natuur
 • Subtropisch klimaat
 • Hele jaar bereisbaar: bergsport in de winter en kust en wijngebieden in de zomer
 • Handig: directe vlucht van Schiphol naar Tbilisi
 • ‘Culinaire hipsters gaan naar Tbilisi’ (uit FD, 13 januari 2018)
Tbilisi Georgie Wie is de Mol - Travelvibe

Reistip Georgië:

Roadtrip Georgië in een oude Lada

Willem van Houten (26) en Evert Brolsma (27) organiseren speciale Wie is de Mol-tours in Georgië. Zij laten fans Georgië beleven, zoals dat afgelopen jaar in het tv-programma gebeurde. Met de speciale ‘Wie is de Mol-roadtrip Georgië’ kun je daadwerkelijk in de voetsporen treden van de kandidaten…

Evert en Willem zijn goed bekend met Georgië. Willem liep ooit stage op de Nederlandse ambassade in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Samen maakten zij al eens een indrukwekkende trip van Tbilisi naar Nederland op hun motoren. Het idee voor een eigen reisorganisatie mét tours in Sovjet voertuigen was geboren, dus Travel by Any Means werd opgericht.

Willen en Evert organiseren tours, variërend van een dag tot twee weken. Reizigers ontdekken Georgië in een oude Lada. “Tijdens onze speciale WIDM-tours heeft elk team beschikking over authentieke Sovjet auto’s. De deelnemers gaan op zoek naar aanwijzingen. Ze voeren opdrachten uit om zo de andere teams te snel af te zijn. Aan het eind van de rit houden alle uitkomsten een heel typerend verband en is één van de teams de winnaar’’.

Travel by any Means Georgië Wie is de Mol - Travelvibe
foto: Thomas van Hemert

Wie is de Mol?-reisbestemmingen 

 1. Australië (1999)
 2. Schotland (2001)
 3. Portugal (2002)
 4. Canada (2003)
 5. Australië & Bali (2005)
 6. Argentinië (2006)
 7. Thailand (2007)
 8. Mexico (2008)
 9. Noord-Ierland / Jordanië (2009)
 10. Japan (2010)
 11. El Salvador, Nicaragua (2011)
 12. IJsland / Spanje (2012)
 13. Zuid-Afrika (2013)
 14. HongKong / Filipijnen (2014)
 15. Sri Lanka (2015)
 16. Dominicaanse Republiek (2016)
 17. Verenigde Staten, Oregon (2017)
 18. Georgië (2018)
 19. Colombia (2019)