Slapen in Rotterdam bij Room Mate Bruno - Travelvibe

De Spaanse Hotelketen ‘Room Mate’ opende in de zomer van 2018 Room Mate Hotel Bruno. Dit Rotterdamse boutiquehotel is gevestigd in Pakhuismeesteren, één van de weinige 19e-eeuwse pakhuizen op de Wilhelminapier. Wil jij op deze iconische plek verblijven? Ga dan – net als wij – eens slapen in Rotterdam bij Room Mate Bruno.

Kamer boeken bij Room Mate Bruno - slapen in Rotterdam - Travelvibe

Scheepvaart, astronomie en heel veel kleur

Room Mate Bruno telt vier verdiepingen en 217 kamers. Het interieurontwerp is van Teresa Sapey Studio. Elke verdieping van Bruno heeft een uniek kleurenpalet. Een verrassend stijlvol geheel met veel aandacht voor scheepvaart en astronomie. De ontwerpster heeft de 19e eeuwse sfeer willen behouden, maar dan gecombineerd met de smaken en kleuren van de Spaanse zon. In de kleurrijke gangen zie je grootse zeekaarten, op de kamers vind je stoere details en verwijzingen naar sterrenbeelden. In de lounge staat een enorme zitbank rond een haardvuur.

room mate bruno Rotterdam gangen - Travelvibe

Bevroren binnentuin

Maar het meest opvallend is de barruimte. In deze ‘bevroren binnentuin’ komen blauw, geel en oranje samen tot een verrassend geheel. Hier kun je hangen in de schommelstoel, neerploffen op een bankje of zitten onder de oranje boom. Kijk je door het dakraam naar boven, dan zie je hoe imposant groots De Rotterdam is.

Slapen in Rotterdam Room Mate Bruno - Travelvibe

Ontbijten tot 12 uur

Uniek en standaard bij Room Mate Hotels zijn de ruime tijden. Zo kun je ontbijten tot het middaguur en meestal uitchecken tot 14 uur. Ook interessant: Room Mate heeft een speciale wifiservice: WiMate. Dit geeft gasten de mogelijkheid om ook in de stad waar het hotel is gevestigd gebruik te maken van een internetverbinding.

room mate Bruno slapen in Rotterdam - Travelvibe

Van design tot Foodhallen

Pakhuismeesteren is een voormalig theepakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. Op de gevel staan teksten als Java, Celebes, Borneo en Sumatra. In deze omgeving wandel je tussen architectonische hoogstandjes. Tegenover het gebouw staat De Rotterdam, aan het einde van de straat ligt Hotel New York en je bereikt het hart van de stad via de Erasmusbrug.
Vanuit Room Mate Bruno wandel je zo naar de Foodhallen Rotterdam. Hier vind je 15 foodstands en 3 bars. Wij proefden hier Spaanse pintxos en tapas bij Txosta, Mexicaans bij Taqueria Lima, Bitterballen bij Bavette en sushi bij Kyatcha.

Room Mate Bruno lounge - Travelvibe

Perfecte locatie om te slapen in Rotterdam

De ligging van Room Mate Bruno is perfect. Het hotel is goed bereikbaar met het OV en de auto. Parkeren bij Room Mate Bruno kan onder het hotel (indien plekken beschikbaar). Je kunt vlakbij het hotel instappen bij de watertaxi, de metro ligt 150 meter verderop en lopend ben je in een kwartier aan de overkant van de Maas. Vanuit hier kun je dus allerlei leuke activiteiten ondernemen.

Wij bezochten tijdens ons verblijf o.a.:
– Kunsthal Rotterdam
– Fenix Foodfactory
– Euromast
– stadscentrum
– De Markthal

Blik op Wilhelminapier Rotterdam - Travelvibe

Waarom slapen in Rotterdam bij Room Mate Bruno?

Wij zijn in elk geval erg enthousiast over ons verblijf in dit hotel. Het hotel heeft een goede sfeer, mooi design, perfecte locatie en een goede service. De inpandige foodhallen, de vele mogelijkheden en de late ontbijt- en uitchecktijden maken het voor ons helemaal af.
Zelf nieuwsgierig naar Room Mate Bruno? Bezoek dan de website van Room Mate Bruno voor meer info, foto’s en direct boeken.